Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Ar lietuviešu mākslinieku izrādi atklās dejas festivālu Vides deja

Pirmdienas, 4. jūlija vakarā ar lietuviešu izrādi No space in the parking lot Ropažu Kultūras un izglītības centrā tiks atklāts sestais laikmetīgāks dejas festivāls _Vides deja, _informēja festivāla koordinatore Daira Kārkliņa.

Uzveduma centrā ir saruna starp diviem vīriešiem - tēvu un dēlu, brāļiem, draugiem, kolēģiem. Dejotāji Petras Lisauskas un Marius Pinigis izpildīs dažādus personāžus, cenšoties atbildēt uz būtiskiem vīriešu dzimtes identitātes jautājumiem. Kā tiek izjustas vīrišķības sekas ķermenī un apziņā? Kā tiek maskēti vīrišķības identitātes iespējamie apstākļi un tās pastāvēšana sabiedrībā ar noteiktiem stereotipiem?

Izrādes horeogrāfe Agnija Šeiko ir apbalvota ar nozīmīgāko Lietuvas apbalvojumu par sasniegumiem teātra mākslā - skatuves Zelta krustu. Izrādē skanēs Gus Loksbo mūzika, savukārt par scenogrāfiju parūpejies Artūras Šimonis.

Festivāla laikā vairāku profesionālu horeogrāfu un pasniedzēju vadībā notiks vides dejas performanču iestudēšanas darbnīcas, kā arī laikmetīgās dejas, improvizācijas, kontaktimprovizācijas un jogas nodarbības gan bērniem kopā ar vecākiem, gan skatuves mākslas profesionāļiem, gan jebkuram laikmetīgās dejas interesentam. Nodarbības pasniegs horeogrāfi no Latvijas, Lietuvas un Dānijas.

"Mums ir patiess gandarījums, ka jau sesto gadu norisināsies starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls Vides deja. Šo gadu laikā esam pārliecinājušies, ka festivāla neierastais formāts ir laba platforma, kura satikties, iedvesmoties un attīstīt radošas ieceres māksliniekiem. Festivāla formāts pārsteidz ikvienu: gan pasākuma viesus, gan nejaušus garāmgājējus, garāmbraucējus un mājas iemītniekus. Vides deja ir vieta, kur ar citu pasaules redzējumu un sajūtām ir iespēja izzināt laikmetīgās dejas mākslu, satikties, iedvesmoties un gūt enerģiju no skaistās Ropažu apkārtnes," stāsta idejas autore un radošā direktore Lilija Lipora.

Festivāls norisināsies līdz 10. jūlijam. Izrādēs un vides deju performancēs ieeja viesiem ir bez maksas. Pieteikšanās dalībai festivālā atvērta līdz 2. jūlijam.

Plašāka informācija par festivāla norisi mājas lapā www.videsdeja.lv 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja