Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Cikls Teātris.zip piedāvā Jaunatnes teātra izrādi Sniegotie kalni

Sestdien, 7. februārī, plkst. 21.45, Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumu ciklā Teātris.zip tiks demonstrēts Gunāra Priedes lugas Sniegotie kalni 1986. gada iestudējums Jaunatnes teātrī Ādolfa Šapiro režijā, informēja LTV pārstāve Agita Pudule.

"Priede ir ļoti sarežģīts dramaturgs, jo raksta vienkāršas lugas. Tās ir it kā sadzīviskas. Pirmajā brīdī šķiet pat vienmuļas (..). Tēlu attiecības un autora doma ir dziļi iekodēta. Ja to izdodas atšifrēt un atrast interesantu paņēmienu lugas iedzīvināšanai, tad izrāde sanāk. Ja – nē, tā paliek sadzīviskā līmenī," – tā režisors Ādolfs Šapiro 1986. gada intervijā raksturoja G.Priedes lugas. Šapiro izcilā režija piešķīra Priedes lugām papildus izteiksmību un nozīmes dimensiju.

Luga Sniegotie kalni tika iestudēta laikā, kad gaisā jau bija jūtamas brīvības un atmodas vēsmas. Luga veidota kā līdzība par Ķīnas kultūras revolūcijas represīvo sistēmu, un Andra Freiberga radītā vizuālā pasaule bija īsts mākslas tēls un scenogrāfijas sasniegums.

Izrādē Sniegotie kalni lomas atveido izcili latviešu aktieri: Rūdolfs Plēpis, Maija Apine, Velta Skurstene, Uldis Pūcītis, Guntis Skrastiņš, Gundars Āboliņš, Tālivaldis Āboliņš, Valdis Birģelis, Edgars Liepiņš, Arnis Līcītis, Māris Andersons, Ingrīda Grasa, Dina Kuple u.c.

Pirms izrādes raidījumā Teātris.zip plkst. 21.25 sarunā ar Ojāru Rubeni piedalīsies aktrise Maija Apine, iestudējuma scenogrāfs Andris Freibergs un teātra zinātniece, G.Priedes pētniece un kopoto rakstu sastādītāja Ieva Struka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja