Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Dailes teātra 9.studijas audzēkņi. Viņi būs nepieciešami

Dailes teātra 9.studijas audzēkņi Mihaila Gruzdova izrādē Pulkvedis Pilāts

"Lai gan luga ir pārāk tradicionāla: nelaimīgie pienākuma cilvēki armijā un viņu likstas, protams, sievas/vīri pamet viņus, vairāki aktieri parādās ļoti pārliecinoši. Līdz šim nebiju ievērojis Rasimu — teicami, Andžāns, Neja, Freimanis ir ļoti interesanti. Rādiet vēl, ir saistoši," jūnija sākumā noskatījies Dailes teātra 9.studijas audzēkņu diplomdarba izrādi Pulkvedis Pilāts, teātra mājaslapā ierakstījis kāds Ēvalds. Arī citi ieteikuši izrādi iekļaut Dailes teātra repertuārā. "Jaunieši, jūs esat fantastiski!" raksta Ieva.

Tagad Mihaila Gruzdova iestudētā izrāde ir teātra repertuārā. Veiktas nelielas izmaiņas: kopā ar jaunajiem (Kārlis Freimanis, Mārtiņš Počs, Kristaps Rasims, Dainis Grūbe, Gints Andžāns, Andris Liseckis, Artūrs Putniņš, Artūrs Dīcis, Dana Čerņecova, Baiba Neja, Ērika Eglija) izrādē tēlo arī Juris Žagars, Lidija Pupure, Lauris Dzelzītis un Gints Grāvelis.

Jaunie Dailes teātra aktieri šopavasar iekļuva diskusiju krustugunīs, jo izrādījās, ka pēc diploma saņemšanas viņiem nebūs vietas teātra štatā. Daudzi gan tiek iesaistīti izrādēs, jaunajai aktrisei Elīnai Dzelmei pat laimējies tikt pie vairākām galvenajām lomām.

"Viņi zina, ka šī nav profesija, kurā pelnīt lielu naudu," saka jauno aktieru skolotājs režisors M.Gruzdovs. Jaunie labi zinot, ka nauda pēc būtības nav vērtība, bet liela nauda — tās jau ir nepatikšanas. Naudu vajag tikai, lai nodrošinātu eksistenci.

"Esmu pārliecināts, ka pienāks laiks, kad talants tik un tā uzvarēs. Būs nepieciešami jauni cilvēki, kuri kaut ko var un grib," uzskata M.Gruzdovs. Ne tikai mākslā, bet arī, piemēram, no politiķiem vajag pieprasīt godīgu valsts pārvaldi un atbildību par saviem darbiem.

Šosezon jaunie aktieri sevi parādījuši dzejnieka Jāņa Petera jubilejas vakarā. Viņi piedalās izrādēs Priekules Ikars, Idiots, Punktiņa un Antons, Ja mana sieva uzzinās. Tagad — Pulkvedis Pilāts. Top arī Tils Pūcesspieģelis M.Gruzdova režijā, kur daudziem jaunajiem būšot darbs.

Izrādes Pulkvedis Pilāts ideja ir dramaturga un žurnālista Alekseja Ščerbaka, kurš dienējis Afganistānā, un režisora Mihaila Gruzdova pārdomas par cilvēces izredzēm uz nākotni pēc tam, kad Pekinas olimpisko spēļu atklāšanas diena pērn sakrita ar Krievijas un Gruzijas militārā konflikta sākumu. "Tā vēl nekad pasaules vēsturē nav bijis," uzsver M.Gruzdovs.

Režisoram vaicā: kas notiks rīt? Vai ir vēl palicis kas tāds, uz ko varam paļauties? Kā palikt cilvēkam, neskatoties uz apstākļiem? Vai karš vajadzīgs tāpēc, lai mums atņemtu visu un ļautu saprast, kas esam, vai tieši pretēji — tas neatgriezeniski iznīcina cilvēku?

***

Teātris


Alekseja Ščerbaka luga Pulkvedis Pilāts, režisors Mihails Gruzdovs

Dailes teātra Kamerzālē 25., 26.IX plkst.19

Biļetes Dailes teātra kasē un Biļešu paradīzē, Ls

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja