Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Dailes teātris sezonu atklās ar Jāņa Petera jubilejas vakaru

Dailes teātris savu 90.sezonu atklās 12.septembrī plkst.18 ar dzejnieka Jāņa Petera jubilejas vakaru "Dzejnieka mīlas vārdi", informē teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva. Pasākums tiks pārraidīts arī LTV1 no plkst.18.30, ietverot intervijas, videosižetus un aizkulišu stāstus. Jubilejas vakars Dailes teātrī notiks arī 13.septembrī.

"Septembris ir Dzejas dienu laiks - brīdis, kad aizmirst politiskās un ekonomiskās negācijas un pievērsties gara un vārda spēkam. Tādēļ šoreiz Dailes teātris atklāj sezonu ar koncertu, kas veltīts latviešu dzejniekam Jānim Peteram un viņa pieturvietām dzejā un mūzikā," skaidro L.Jakovļeva.

Vakara pirmajā daļā izskanēs J.Petera apjomīgākā poēma "Nakts pēc tautasdziesmas" Dailes teātra aktieru izpildījumā. Pie klavierēm būs maestro Raimonds Pauls. Otrajā daļā skanēs komponistu R.Paula, Mārtiņa Brauna, Ulda Stabulnieka, Ivara Vīgnera un Imanta Kalniņa dziesmas ar J.Petera vārdiem no izrādēm "Māsa Kerija", "Šerloks Holmss", "Sirano de Beržeraks", "Trīnes grēki", "Meldermeitiņa", "Kabīrijas naktis", "Šveiks", "Pifa piedzīvojumi", "Nāc pie puikām!" u.c.

Režisora Valda Liepiņa veidotajā jubilejas vakarā piedalīsies maestro R.Pauls, aktieri Jānis Paukštello, V.Liepiņš, Artūrs Skrastiņš, Rēzija Kalniņa, Artis Robežnieks, Vita Vārpiņa, Ilze Ķuzule un Ieva Pļavniece, kā arī Dailes teātra 9.studijas absolventi Ērika Eglija, Baiba Neja, Inita Dzelme, Kristaps Rasims un Gints Andžāns.

Par muzikālo pusi rūpēsies teātra muzikālās daļas vadītājs Juris Vaivods un mūziķis Kārlis Lācis, Kaspars Zemītis, Mārtiņš Linde, Pēteris Liepiņš un Gints Pabērzs.

L.Jakovļeva arī piebilst, ka mūzikas izdevniecība "Upe tuviem un tāliem" tieši uz 12.septembri gatavojas izdot ierakstu, kurā ieskaņoti J.Petera darbi. Pirmajā kompaktdiskā būs dzirdama poēma "Nakts pēc tautasdziesmas", kas ieskaņota Latvijas Radio aktieru Lilitas Ozoliņas, Imanta Skrastiņa un autora lasījumā. Otrais kompaktdisks ietvers dzeju - sākot ar 1975.gadu, kurā dzirdama aktiera Ulda Pūcīša balss līdz tikko jūlijā tapušam paša dzejnieka lasījumam. Trešais kompaktdisks veltīts dziesmām ar J.Petera vārdiem, uzsverot allaž jaunās mīlestības tēmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja