Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Deju ansamblis „Latve” ar koncertu atzīmēs 25. jubileju

Ar koncertu VEF Kultūras pilī 27. februārī plkst.18 Kultūras centra „Iļģuciems” deju ansamblis "Latve” atzīmēs 25 gadu jubileju. Koncerts solās būt interesants gan lieliem, gan maziem dejas cienītājiem. Tajā piedalīsies arī bijušie "Latves” dejotāji, kā arī ilggadējie sadarbības partneri un draugi – tautas mūzikas kapella „Valdemārs, kā arī deju kolektīvi “Rīdzenieks” un “Ūsiņš”. Biļetes varēs iegādāties VEF Kultūras pilī pirms koncerta par 2 latiem.

"Latve” ir gados jauns un dzīvespriecīgs kolektīvs, šobrīd tajā aktīvi darbojas  26 dalībnieki. Šo deju ansambli 1985. gadā Rīgā dibinājusi un visus šos gadus vada horeogrāfe Sarma Freiberga. Tagad viņai palīdz asistente Kristīne Jirgensone. Daudzi no "Latves" dejotājiem karjeru Sarmas Freibergas vadībā sākuši bērnu tautas deju kolektīvā Sprīdītis, un dejo jau no 3 gadu vecuma. Tādēļ vairāki gados jauni ansambļa dalībnieki var lepoties ar 20 līdz pat 30 gadu dejošanas stāžu.


Pa šiem gadiem ansamblim, kurš sākotnēji darbojās rūpnīcas "Sarkanais Kvadrāts" paspārnē, mainījušās daudzas mājvietas. "Latve" bijusi ļoti patstāvīga, ilgus gadus dejotāji paši īrēja mēģinājumu telpas, un tikai pēdējos gados mājvieta atrasta kultūras centrā “Iļģuciems.” ”Latves” skatuves vizītkarte ir krāšņi, dažādu Latvijas novadu tautas tērpi un arī mūsdienīga tautas dejas interpretācija. “Latve” dejo ne tikai tautas dejas,  bet arī uzstājas ar dažādiem mūsdienu deju priekšnesumiem. Ansamblis piedalījies daudzos festivālos un koncertturnejās gan Latvijas novados, gan ārpus valsts robežām – Lietuvā, Vidusāzijā, Gruzijā, Krievijā (gan Sanktpēterburgā, gan Sibīrijā Krasnojarskas apgabalā), Šveicē, Spānijā, Austrijā, Īrijā, Itālijā, Sardīnijā, Kanādā, Ungārijā, Ukrainā, Holandē, Francijā, Portugālē, Sicīlijā.


„Latve” savas pastāvēšanas gados ir piedalījusies visos Dziesmu un deju svētkos un arī starptautiskajā deju festivālā „Sudmaliņas”. 2000.gadā „Latve” noorganizēja VIII Eiropas Jaunatnes kultūras nedēļu Latvijā, kurā piedalījās 8 valstu jauniešu deju grupas un katru otro gadu piedalās šajā projektā kādā Eiropas valstī. “Latve” piedalījās arī projektā “Garākā deja Ginesa rekordam”. Ar asprātīgiem deju priekšnesumiem “Latves” dejotāji četrus gadus iesaistījušies Latvijas Radio 2 projektā “Jāņi dzied”. Viena no projekta dejām būs redzama arī jubilejas koncertā, kurā piedalīsies arī viens no dziedošajiem Jāņiem —  ārsts un rakstnieks Jānis Liepiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja