Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Svētku laika pārpratumi Nacionālajā teātrī

4. decembrī Latvijas Nacionālajā teātrī pirmizrādi piedzīvos Alana Eikborna komēdija Svētku laika pārpratumi.  Režisors Ģirts Ēcis.

Svētku laika pārpratumi ir ģimenes komēdija pieaugušajiem, kurā visi varoņi satiekas Ziemassvētku brīvdienās kādā savrupmājā. Alans Eikborns ir labi pazīstams britu dramaturgs, kura labā humora izjūta, atšķirībā no daudziem citiem kolēģiem, vienmēr bijusi vienkārša un silta. Varētu pat teikt ģimeniska, jo kas gan vajadzīgs trīsdesmitgadniekiem Ziemassvētkos? Dāvanas zem eglītes, mazliet uzmanības no radu puses un mīlestība. Ja ar pirmajām divām vajadzībām būs komiski pārpratumi, tad mīlestība izrādīsies tikai ilūzija, un kādam/kādai sāpēs sirds, kaut arī visiem citiem būs priecīgi.

Izrādes režisors Ģirts Ēcis stāsta: "Ziemassvētku laiks man pašam nav tas patīkamākais laiks – ar visām ģimenes būšanām, skriešanām, dāvanām... Un šī luga ir par šiem obligātajiem ģimeņu salidojumiem, līdzīgi kā kāzas vai bēres, kur visi sanāk kopā, un visi grib būt priecīgi šajā tumšajā laikā, svinot Jēzusbērniņa dzimšanu. Ir sabraukuši arī tādi cilvēki, kuri zina – viņus nekādi nevar izmest no ģimenes, un viņi drīkst traucēt citus, kā vien vēlas, teikt, ko grib, dāvināt, ko grib: es taču esmu jūsu onkulis, reizi gadā jūs mani varat paciest! Uz tā arī viss šajā lugā tiek balstīts. Un tad ierodas viens jauns vīrietis, kas vēl mazliet pajaucas pa galvu meitenēm. Nu, tā ir ģimene. Ģimene, ar ko tu vari salamāties, izkliegties, izbļaustīties visu, ko domā, bet naidu ilgi nevajag turēt. Tāpēc tā ir komēdija, nevis drāma."

Lomās: Uldis Anže, Madara Botmane, Marija Bērziņa, Juris Lisners, Daiga Kažociņa, Normunds Laizāns, Arturs Krūzkops, Evija Skulte un Ģirts Liuziniks.

Izrādes scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece Kristīne Abika, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš, komponists Jēkabs Nīmanis.

Tuvākās izrādes 6., 9., 10. un 22. decembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja