Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Foto: Leļļu teātrī iestudēts politiski erotisks kabarē pieaugušajiem Bez morāles. Ar lellēm.

Latvijas Leļļu teātrī iestudēta vērienīga izrāde pieaugušajiem jeb politiski erotisks kabarē Bez morāles. Ar lellēm., kura radīšanai apvienojies viss teātra radošais ansamblis, informēja teātra pārstāvji.

Pie apjomīgās teju 30 numuru koncertprogrammas strādjuši režisori Vija Blūzma, Edgars Kaufelds, Edgars Niklasons un Mārtiņš Eihe, savukārt stāsta saturisko ietvaru veidojusi dramaturģe Rūta Dišlere.

Iestudējuma Bez morāles. Ar lellēm. muzikālo noformējumu radījis pianists Raimonds Petrauskis, leļļu uznācieniem aranžējot melodijas no Raimonda Paula, Credo, Lingas, Instrumentu, Musiqq un citām mūziķu un grupu populārākajām dziesmām.

Kabarē atmosfērā skatītājus ieved izrādes vajadzībām radītais dzīvās mūzikas ansamblis, kurā bez pianista Raimonda Petrauska teātra muzikālajiem aktieriem – Dacei Vītolai un Anrijam Sirmajam – pievienojas arī sitaminstrumentālists Ernests Mediņš. Agrāko gadu izrāžu lelles kabarē formātam pārveidojusi un iestudējuma scenogrāfiju izveidojusi mākslinieču apvienība Grāfienes – Ildze Jurkovska, Marianna Lapiņa, Dace Ignatova un Justīne Jasjukeviča.

Kabarē Bez morāles. Ar lellēm. piedāvā ne vien humora piepildītu muzikālu un leļļu piedzīvojumu, bet arī refleksiju par pasaulē aktuālam tēmām – dabas un sevis paša piesārņošanu, vēlmi būt uzmanības centrā un saņemt nemitīgu atzinību.

Režisors Edgars Kaufelds stāsta: "Izrāde ir par cilvēku neprātīgu vēlmi izpatikt, uzstāties, apliecināties, par to dzīves ringu, kur bieži vien uzvar skaļākais un bravūrīgākais, bet tie, kuri ir talantīgāki un nav tik ārišķīgi, tajā visā apmaldās un pazaudē arī paši sevi. Šajā izrādē ir līdzība ar mākslas vidi kopumā, reizēm spēcīgāks, līderiskāks cilvēks, kurš prot sevi reklamēt, spēj izsisties, kamēr otrs talantīgāks, gudrāks nespēj tajā visā iekļauties un pierādīt sevi."

Politiski erotiskais kabarē Bez morāles. Ar lellēm. skatītājus no 16 gadu vecuma gaida pirmizrādē 9. decembrī plkst. 19.00, kā arī tuvākajās izrādēs 10., 14. un 18. decembrī, 19. un 20. janvārī.

Biļetes iegādājamas visās Biļešu paradīzes kasēs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja