Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvos vērienīgais iestudējums Teātris

Liepājas teātrī režisores Lauras Grozas vadībā tapis šīs sezonas lielākais jauniestudējums. Muzikālā izrāde ar kaislībām, kā to nodēvējusi režisore, pēc Gaja Boltona lugas Vairāk par dzīvi, kas tapusi pēc Viljama Somerseta Moema romāna Teātris, pirmizrādi piedzīvos 18. martā.

Darbs pie šī iestudējuma ilgst jau nedaudz vairāk par gadu – šajā laikā komponists Kārlis Auzāns ir radījis oriģinālmūziku, kuru izrādē atskaņos Liepājas simfoniskais orķestris. Pie diriģenta pults – Reinis Lapa. Muzikālā dramaturģija sastāv no 17 numuriem – gan horeogrāfiskiem, gan vokāliem. Tas ir līdz šim lielākais komponista darbs teātrim. Dziesmu tekstus sarakstījusi Inese Zandere.

Latvijā Moema romāns Teātris lielākai daļai sabiedrības asociējas ar hrestomātisko Jāņa Streiča filmu – ar Viju Artmani galvenajā lomā un Raimonda Paula mūziku, taču Moems pieder visai pasaulei. Pēc viņa romāna tapuši dramatizējumi, izrādes, vairākas filmas, līdz ar to Streiča filma ir tikai viena no interpretācijām, savukārt izrādes radošā komanda piedāvās savu versiju. L. Groza nekad nav vairījusies no lieliem darbiem – viņas režijā Liepājā tapusi gan Piafa, gan Ziloņcilvēks, Heda Gablere, 1984 u.c. izrādes.

"Materiāls veidots pēc labākajām melodrāmas tradīcijām – no malas uz to skatīties ir gana smieklīgi, man ir ārkārtīgi interesanti ar to strādāt, gribu piedāvāt spraigu izrādi un ceru, ka man izdosies šo visiem zināmo stāstu parādīt daudz negaidītāk," saka režisore.

Džūlija Lamberte ir izcila aktrise, teātris viņai nozīmē visu, tāpat kā teātrim viņa nozīmē ne mazāk. Tam viņa atdevusi savu dzīvi, savukārt teātris viņu vienmēr stipri mīļojis. Šajās attiecībās ir noticis daudz, ļoti daudz. Piedzīvotas radošas virsotnes un abpusēji kaislību mirkļi. Traka attiecību horeogrāfija, kas mijusies ar neaptveramu gandarījumu. Bet šobrīd ir pienācis brīdis, ar kuru viņai ir grūti samierināties. Tikšanās ar jauno Tomu Fennelu – kaislīgu Džūlijas talanta pielūdzēju, iespējams, var atklāt daudz par to, kurā virzienā viņas vektora taisnei turpmāk tiekties.

Džūliju Lamberti izrādē atveido Inese Kučinska, kura uzsver, ka meklē jaunas krāsas, lai atveidotu leģendāro aktrisi, jo atkārtot jau visiem zināmo būtu neinteresanti: "Džūlija ir nudien jaudīga personība, pašironiska, aizkustinoša, izcila māksliniece. Man ir izaicinājums spēlēt šo lomu."

Galvenajās lomās arī Valts Skuja, Egons Dombrovskis, Karīna Tatarinova, Edgars Pujāts, Everita Pjata-Gertnere, Rolands Beķeris, kā arī citi Liepājas teātra aktieri.

Lai taptu šis iestudējums, pie tā strādājis arī scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, horeogrāfe Liene Grava un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis, savukārt lugu no angļu valodas tulkojusi Evita Mamaja. Ar aktieriem vokālajās nodarbībās strādājusi Ieva Dreimane.

Izrādi iespējams noskatīties arī 19. martā, 29. un 30. aprīlī, kā arī 20. un 21. maijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja