Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ģertrūdes ielas teātrī notiks amerikāņu horeogrāfes Mišeles Bulē solo izrāde

3.aprīlī plkst.19 Ģertrūdes ielas teātrī ar solo izrādi Wonder uzstāsies amerikāņu laikmetīgās dejas horeogrāfe Mišele Bulē no Ņujorkas, kas Rīgā ieradusies pasniegt meistarklases dejas studentiem un profesionāļiem, informēja teātra pārstāve Baiba Ozoliņa.

Solo izrādē Wonder Mišele Bulē padziļināti pēta tos informācijas un uztveres modeļus, ko viņa ieguvusi, dzīvojot savu dzīvi dejā. Viņas horeogrāfijas valoda liek ķermenim meklēt jaunus izteiksmes līdzekļus, apšaubot ikdienas dzīves ārišķīgumu. Secīgā tērpu un tēlu plejādē M.Bulē pēta arhetipus, dzimumu definīcijas, identitāti un virtuozitāti. Pēc izrādes skatītāji tiek aicināti uz sarunu ar mākslinieci.

Mišele Bulē ir horeogrāfe, dejotāja, pasniedzēja un sertificēta BodyTalk praktiķe. Viņas veidotās izrādes regulāri tiek rādītas gan ASV, gan ārpus ārzemēs. Kā dejotāja M.Bulē kopš 2001.gada ir sadarbojusies ar horeogrāfu Migelu Getjeresu projektā Miguel Gutierrez and the Powerful People. Saņēmusi Bessie Awards par izrādi Last Meadow, kurā viņa radošā sadarbībā ar Migelu Getjeresu atveidoja Džeimsu Dīnu. Viņa ir bijusi pasniedzēja vairākās ASV universitātēs, kā arī vieslektore Eiropas, Austrālijas un Āzijas skolās un augstskolās.

Latvijā Mišele Bulē vada vairāku dienu semināru un meistarklases Latvijas Kultūras akadēmijas laikmetīgās dejas horeogrāfijas apakšprogrammas studentiem un citiem dejas profesionāļiem.

Biļetes uz izrādi Wonder pieejamas www.bezrindas.lv un galerijā Istaba. Biļešu cena 8,50 eiro; studentiem, skolēniem un pensionāriem - 4,50 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja