Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ģertrūdes ielas teātrī tapusi Skalbes pasaka Kā es braucu Ziemeļmeitas lūkoties Andreja Jarovoja režijā

11. decembrī plkst. 19 Ģertrūdes ielas teātrī pirmizrādi piedzīvos izrāde pēc K. Skalbes pasakas Kā es braucu Ziemeļmeitas lūkoties motīviem Andreja Jarovoja režijā.

Izrādes pamatā ir Kārļa Skalbes pasaka Kā es braucu Ziemeļmeitas lūkoties, kas vēsta par jauna cilvēka pasaules redzējumu, un aicina domāt par cilvēcību, brīvības mīlestību un alkām pēc garīga piepildījuma. 25 gadus vecais Skalbe to rakstīja pārmaiņu laikā, īsi pirms 1905. gada revolūcijas, kas būtiski izmainīja Rietumu Eiropas vēsturi, un tās rosinātie notikumi radīja priekšnoteikumus Latvijas valsts izveidei, kā arī iezīmēja ceļu uz 1917. gada revolūciju un valstu emancipāciju. Līdzīga apokaliptiska gaisotne jūtama arī šodien, kad Ukrainā norit karš, savukārt pārējās Eiropas valstis pārpludina bēgļu straumes no Tuvajiem Austrumiem – mēs atrodamies jaunu izvēļu priekšā.

Izrāde Kā es braucu Ziemeļmeitas lūkoties ir veltījums jaunajiem cilvēkiem, kuri ir sava ritma un pasaules redzējuma meklējumos. Dzīves prieks, prieks dzīvot, vitalitāte tās vissakāpinātākajā izpausmē ir izrādes galvenās tēmas, jo kalpo kā pretreakcija un politisks darbības akts kūtrumam un miegainībai, kas valda Miera un Pieticības malā.

Režija - Andrejs Jarovojs, kustība - Agate Bankava, telpa - Ieva Kauliņa, kostīmi - Ieva Veita, mūzika - Mārtiņš Velps, Mārtiņš Zariņš. Spēlē - Andrejs Aļeņičevs, Anna Nele Āboliņa, Elīna Avotiņa, Ilva Centere, Aminata Grieta Diarra, Ieva Florence, Toms Veličko, Mārtiņš Velps, Oskars Vīksne, Toms Treinis, Mārtiņš Zariņš.

Biļetes: www.bezrindas.lv, galerijā Istaba un pirms izrādes teātra kasē. Biļešu cena: 9 eiro, studentiem, skolotājiem, pensionāriem - 5 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja