Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Izprovocēta atklātība Liepājas teātra izrādē Pilnīgi svešinieki

Kas notiek brīdī, kad vienkāršas draugu vakariņas pārvēršas teju par īstu "mēness aptumsumu", jo viens no viņiem pierunā pārējos visu, kas šajā vakarā nopīkst vai iezvanās katra mobilajā telefonā, lasīt un klausīties skaļi un kopā? Jo noslēpumu citam no cita taču it kā nav… Notiek tas, ko apspēlē Liepājas teātris jaunajā režisora Rolanda Atkočūna iestudējumā Pilnīgi svešinieki.

Izrāde tapusi pēc Paolo Dženovēzes lugas, kurš 2016. gada uzņēmis arī filmu ar tādu pašu nosaukumu. Šī itāļu filma jau paspējusi iekļūt Ginesa rekordu grāmatā, jo tai izveidots visvairāk (18!) rimeiku kino vēsturē. Acīmredzot tēma par to, cik patiesi viens pret otru ir tuvākie cilvēki un vai šāda atklātība maz ir iespējama un vajadzīga, uzrunā ļoti plašu auditoriju.

"Man pašai liekas, ka atklātībai starp tuviem cilvēkiem ir jābūt, tomēr dzīves pieredze liecina, ka ne katrs, pie kā eju ar savu atklātību, ir gatavs to pieņemt," spriež aktrise Karīna Tatarinova. Viņasprāt, dubulta spēle vienmēr visu sarežģī, tomēr arī absolūta atklātība ne vienmēr attaisnojas.

K. Tatarinovas atveidotā Beāte izrādē ir cilvēks, kurai pašas atklātība neko nerisina, savukārt citu atklātība viņas dzīvi maina viskardinālāk. "Manai varonei īsti nav ko slēpt vai arī tas, ko viņa neatklāj, nevienu nevar emocionāli sagraut. Bet viņas dzīvi citu atklātība sadragā," stāsta aktrise. Tajā pašā laikā viņa piebilst – lai cik dramatiski, smagi un sāpīgi tas viss izklausītos, dzīve kopumā tomēr ir arī smieklīga. "Mūsu izrādi drīzāk var skatīties kā melnu komēdiju. Uz balta fona – jo dekorācijas ir baltas. Dzīve kopumā vispār ir smieklīgāka, nekā esam pieraduši to uztvert." K. Tatarinova atklāj, ka situācijas, kurās nonāk izrādes personāži, ir smieklīgas, taču ar dramatisku efektu uz iesaistītajiem. Turklāt viena situācija uz dažādiem cilvēkiem var atstāt atšķirīgu iespaidu, un tas attiecas arī uz izrādes skatītājiem. "Arī viņos katra situācija rezonēs individuāli – atkarībā no viņu pašu pieredzes, piedzīvotajiem sāpīgajiem un priecīgajiem brīžiem. Kādam kāda epizode liksies nieks un būs kā pīlei ūdens, bet kādam tā sāpīgi saistīsies ar paša dzīvi. Katram ir sava uztvere, tāpēc lielākā intriga laikam ir tā, kādu efektu iestudējums atstās uz katru skatītāju individuāli. To nav iespējams paredzēt," K. Tatarinova saka.

Ar viņu kopā izrādē spēlē aktieri Edgars Pujāts, Inese Kučinska, Sandis Pēcis, Signe Dancīte, Kaspars Gods, Leons Leščinskis, kurš dublējas ar Viktoru Elleru, kā arī aktiermākslas studente Madara Krživeca. Izrāde ir mazliet arī detektīvs, jo nav skaidrs, kurš no draugu kompānijas ir liktenīgā atklātības vakara iniciators un kādu iemeslu dēļ, K. Tatarinova iemet vēl vienu intrigas āķi.

Tuvākās izrādes – 13. martā, 2. aprīlī

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja