Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Latvijas Leļļu teātra izrāde Zelta zirgs saņēmusi balvas festivālā Rumānijā

Latvijas leļļu teātra izrāde Zelta zirgs Starptautiskajā leļļu teātru festivālā ImPuls Bukarestē saņēmusi balvu kā labākā izrāde, savukārt aktierim Aleksandram Jonovam piešķirts labākā aktiera gods, informēja teātrī.

14. Starptautiskajā laikmetīgā leļļu teātra festivālā ImPuls, kas no 19. līdz 28. novembrim notika Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē, piedalījās 27 izrādes no 13 valstīm. Festivāla ietvaros tika sarīkoti 70 leļļu teātra jomai veltīti pasākumi.

Leļļu teātra izrāde Zelta zirgs. Variācijas par Raiņa tēmām tika rādīta 25. novembrī un īpaši festivālu vajadzībām tā iestudēta angļu valodā.

Izrāde Zelta zirgs nesen saņēmusi arī Latvijas teātra kritiķu atzinību – Melnā Prinča lomas atveidotājam aktierim Aleksandram Jonovam 23. novembrī piešķirta Spēlmaņu nakts 2017/2018 balva kategorijā Labākais otrā plāna aktieris, savukārt pati izrāde tika nominēta balvai kategorijā Gada lielās formas izrāde.

Zelta zirgs. Variācijas par Raiņa tēmām ir viens no pēdējo gadu nozīmīgākajiem Latvijas leļļu teātra projektiem. Izrādi iestudējis Nīderlandē mītošais brazīļu izcelsmes režisors, horeogrāfs un leļļu mākslinieks Duda Paiva (Eduardo de Paiva Souza). Viņa veidotā versija par Raiņa tik labi zināmo darbu latviešu skatītājiem, kā arī pašiem izrādes dalībniekiem un veidotājiem bija iespēja iepazīt aktuālākās starptautiska līmeņa leļļu teātra tendences, kā arī palūkoties uz Raiņa lugu no jauna - ar ne-latvieša acīm.

Šogad izrādi Zelta zirgs Latvijā varēs noskatīties tikai vēl 6. decembrī un pēc tam – jau jaunā gada 25. janvārī. Biļetes uz šo un citām Leļļu teātra izrādēm iegādājamas visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja