Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas Leļļu teātrī pirmizrādi piedzīvos iestudējums Čigānmeitēns Ringla

Latvijas Leļļu teātra muzejā 13. septembrī plkst. 18:30 notiks teātra šīs sezonas pirmā pirmizrāde – jauna Vakara pasaciņa mazuļiem Čigānmeitēns Ringla, ko veidojusi un stāsta aktrise Alīda Pērkone, informēja teātra pārstāvji.

Čigānmeitēns Ringla ir jaunās aktrises skatuves versija Erika Ādamsona dzejā rakstītajam stāstam. Par ieceres tapšanu viņa stāsta: “Ilgi domāju, kādu materiālu izvēlēties, līdz uzdūros animācijas filmai par Ringlu. Uzreiz atcerējos, kā es to bērnībā biju skatījusies un kādi ceļojumi pēc tās tika izceļoti manās rotaļās un sapņos. Sameklēju grāmatu, vienā rāvienā izlasīju un bija skaidrs, ka gribu to iestudēt. Atcerējos mākslas skolā iegūtās zināšanas un nolēmu izmantot materiālus, ko var iegūt teju neierobežotā daudzumā, proti, papīra atgriezumus. Tas dod iespēju no šķietami nekā izveidot visu, ko fantāzija piedāvā. Šo paņēmienu izvelējos arī tādēļ, ka bērniem ir liela rotaļlietu pārbagātība un pārsteigt tos ar ļoti krāsainu vai vizuāli perfektu tēlu ir teju neiespējami. Toties, dodot bērniem iespēju izrādes laikā piedalīties tēlu veidošanā, viņi saprot, ka var izveidot savus rotaļu biedrus no tā, kas apkārt pieejams, pat ja tas ir tikai papīrs vai tā pārpalikumi.”

Izrādes ciklā Vakara pasaciņa ir piemērotas bērna pirmajam teātra apmeklējumam aptuveni no 2 gadu vecuma. Tajās tiek izmantoti gan rotaļu elementi, gan lelles un bērni var iepazīties ar teātri, aktieriem un publikas uzvedības noteikumiem teātrī.

Biļetes uz septembra un oktobra izrādēm nopērkamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās, internetā, kā arī Latvijas Leļļu teātra kasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja