Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Latvijas Leļļu teātris piedāvā izrādi jaunajiem vecākiem Elpojot smaidus

Ceturtdien, 24. oktobrī, Latvijas Leļļu teātrī gaidāma pirmizrāde – tēmai par jauno vecāku izdegšanu veltīta monoizrāde Elpojot smaidus, kas tapusi kā aktrises Danas Avotiņas-Lāces režijas diplomdarbs, informēja teātrī

Pēcdzemdību depresija, jauno vecāku emocionālais izsīkums un izdegšana ir tēmas, par kurām beidzot tiek runāts arvien vairāk, tomēr joprojām pārāk maz. Elpojot smaidus režisore Dana Avotiņa-Lāce veidojusi, balstoties personiskā pieredzē, atskatoties uz pašas piedzīvotajām sajūtām un pārdomām, atrodoties bērna kopšanas atvaļinājumā.

Dana Avotiņa-Lāce stāsta: "Galvenais ir jēgpilni iziet šo grūto dzīves posmu un nepazaudēt sevi šajā ceļā. Jaunā vecāka loma ir individuāls un sevi attīstošs ceļš. Taču līdz šādai pārliecībai nonācu caur apziņu - visiem tā ir bijis, un tur nav vietas sarunai. Bet saruna ir nepieciešama! Es savu atradu caur lietām - priekšmetiem, kas sajūtu līmenī bija kā tilti, lai spētu pietuvoties sevis izdedzināšanas iemesliem."

Dana savā komandā aicinājusi mākslinieci Vitu Radziņu, kura radījusi spēles telpu un kostīmu, muzikālo partitūru veidojis komponists Kārlis Tone, video – Bruno Kabucis, pie skaņu pults Uģis Jansons-Krastiņš, gaismu mākslinieks Gvido Āboliņš, bet lomā redzēsim pašu Danu Avotiņu-Lāci.

Izrāde Elpojot smaidus būs saistoša ne tikai jaunajiem vecākiem, bet ikvienam, kurš vēlas izprast daudzveidīgās emocijas, kas saistītas ar ģimenes dzīvi. Tā aicina reflektēt par garīgās veselības nozīmi, skaļi izsakot jautājumus, kurus noklusējot sev uzdod jaunās māmiņas, baidoties tikt pārprastas vai nosodītas. Izrāde izceļ jauno vecākus vajadzību pēc lielākas empātijas un atbalsta, piedāvājot māksliniecisku platformu diskusijām par to, kā mēs visi varam būt līdzjūtīgāki un saprotošāki.

Elpojot smaidus pirmizrādi piedzīvos 24. oktobrī, tuvākās izrādes 19. un 20. novembrī. Biļetes nopērkamas visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un vietnē bilesuparadize.lv..

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja