Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Liepājas radio teātris ieskaņojis sešus šausminošus Jāņa Joņeva stāstus

Lai nezaudētu saikni ar skatītājiem, iesākoties ārkārtas situācijai valstī, aktrise Karīna Tatarinova sadarbībā ar Rietumu radio un Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes atbalstu uzsāka jaunu projektu – Liepājas radio teātris, kas Rietumu radio ēterā vai interneta tiešraidē mājaslapā www.rietumuradio.lv izskan piektdienas vakaros plkst. 19, informēja Liepājas teātra pārstāve Zanda Borga.

Piektdien, 22. maijā, plkst 19 paredzēts ļoti īpašs raidījums – Meža prāva – 6 šausminoši stāsti – Latvijas valsts mežu drauga Cūkmena intervijas ar meža tiesas prāvā attaisnotajiem jeb – kas jāzina, ejot mežā. Stāstus radījis Jānis Joņevs.

Galvenie stāstnieki šajā raidījumā būs Liepājas teātra aktrise Ilze Trukšāne un viņas piecgadīgais dēls Miķelis, taču dzirdēsiet arī Smago Lauzni Egonu Dombrovski, Mūžīgo Pudeli Andu Albuži un Lausku no Bauskas – Lauru Jerumu. Muzikālo noformējumu īpaši raidījumam radījis Roberts Dinters.

"Šis projekts man ir ļoti īpašs, jo agrāk ar Miķeli kopā nekur nebiju piedalījusies. Stāstīju viņam, ka mums kopā jāizdara darbiņš un ka cilvēki viņu dzirdēs radio. Šis man deva iespēju ar viņu runāt par tik svarīgām tēmām kā dabas piesārņojums. Stāsti radīja viņā vēlmi uzzināt kaut ko vairāk – gan pirms, gan pēc ieraksta viņš man uzdeva daudzus jautājumus, piemēram, kāpēc deg meži? Nezinu, vai pašai stāstot, tas viņu tik ļoti aizskartu, taču šie stāsti viņu ļoti ieinteresēja. Mani tas ļoti iepriecina un bija interesanti vērot viņa reakcijas, piemēram, kad Karīna lika veikt viņam dažādus uzdevumus, vai redzēt, kā viņš komunicē ar skaņu operatoru. Mums abiem kopā bija lielisks darbiņš. Šis ir tiešām superīgs projekts," par procesu stāsta Ilze Trukšāne.   

Stāstu ierakstam palīdzējuši tapt Liepājas teātra skaņu operatori Ģirts Siliņš un Milda Ziemane.

Liepājas radio teātris izskanēs arī 29. maijā ar Sergeja Timofejeva un Andra Kupriša stāstiem, tā noslēdzot savu sezonu, lai pie klausītājiem atgrieztos jau augustā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja