Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Liepājas teātra otra valdes locekļa pienākumus uz laiku pildīs Lielā dzintara vadītājs Timurs Tomsons

Šodien SIA Liepājas teātris dalībnieku sapulcē nolemts, ka līdz brīdim, kamēr konkursa rezultātā iecels jaunu valdi, otra pagaidu valdes otru valdes locekļa pienākumus pildīs koncertzāles Lielais dzintars valdes priekšsēdētājs Timurs Tomsons, informēja Liepājas pilsētas pašvaldības pārstāve Zita Lazdāne.

Timura Tomsona vairāk nekā sešu gadu pieredze pašvaldības kapitālsabiedrības vadībā un kultūras nozarē kopumā ļauj uz laiku pildīt valdes locekļa pienākumus arī Liepājas teātrī, lēmumu pamato pašvaldība.

Saistībā ar to, ka 3.septembrī beidzās pilnvaru termiņš līdzšinējiem valdes locekļiem - Evai Ciekurzei un Herbertam Laukšteinam, un Laukšteins atsauca savu kandidatūru pagaidu valdes locekļa amatam, bija nepieciešams iecelt pagaidu valdi.

Dalībnieku sapulcē 1. septembrī tika nolemts, ka uz laiku valdes locekļa pienākumus pildīs līdzšinējā valdes locekle Ciekurze, bet, ņemot vērā Liepājas teātra statūtos rakstīto, ka SIA Liepājas teātris ir divi valdes locekļi, uz laiku bija jāieceļ arī otrs valdes loceklis.

Pagaidu valdes locekļi Ciekurze un Tomsons amata pienākumus pildīs līdz brīdim, kamēr kapitāldaļu turētājs konkursa rezultātā iecels jaunu valdi.

Nepieciešamā dokumentācija atklāta konkursa izsludināšanai uz abiem valdes locekļu amatiem ir sagatavota un drīzumā tas tiks izsludināts publiski.

Liepājas teātris ir vecākais joprojām pastāvošais latviešu profesionālais teātris Latvijā, kas dibināts 1907. gadā. Laika gaitā teātrim ir bijuši dažādi nosaukumi, pašreizējais tam ir kopš 1998. gada, kad Liepājas valstspilsētas pašvaldība kļuva par SIA Liepājas teātris vienīgo īpašnieci.

Kā liecina Firmas.lv informācija, SIA Liepājas teātris apgrozījums pērn bija 653 927 eiro un uzņēmuma zaudējumi sasniedza 71 687 eiro.

Kā vēstīts, Liepājas teātra aktieri atklātā vēstulē pašvaldības vadītājam Gunāram Ansiņam (Liepājas partija) pauduši aicinājumu pašvaldībai izsludināt atklātu konkursu uz valdes locekļa un mākslinieciskā vadītāja vietām. Liepājas teātrī notikušajā aktieru trupas sapulcē, kurā piedalījās 17 aktieri, pārrunātas aktuālās problēmas Liepājas teātrī, proti, valdes locekļa Herberta Laukšteina nevēlēšanās tikties ar visiem aktieriem. Tāpat aktieri ir satraukti par trīs kolēģu - Egona Dombrovska, Madaras Viļčukas, Edgara Pujāta - un galvenā režisora Dmitrija Petrenko aiziešanu no Liepājas teātra.

Aktieri kā nozīmīgu problēmu minējuši arī komunikācijas trūkumu starp valdi un aktieriem - par Petrenko aiziešanu, nākamās sezonas iestudējumiem viņi uzzinot no medijiem, ne no vadības. Turklāt valdes locekle Eva Ciekurze komunikācijā ar aktieriem esot nemanāma.

Liepājas teātra aktieri uzskata, ka netiek pilnīgi izmantots Klaipēdas kursa potenciāls, un viņus mācot šaubas par jaunā kursa turpmāko attīstību, jo kursa vadītājs Petrenko, kurš viņus izaudzinājis un kuram bijusi vīzija par aktieru ilgtermiņa attīstību, aiziet prom, un ir neziņa par turpmāko.

Ansiņš ir paziņojis, ka rosinās Liepājas teātra kapitāldaļu turētājam rīkot atklātu konkursu uz Liepājas teātra valdes locekļu amatiem. Ansiņš uzsver, ka visu mērķis ir, lai Liepājas teātris tiecas uz izcilību, nodrošina kvalitatīvas izrādes, augstvērtīgu māksliniecisko saturu un profesionāli veiktu un organizētu saimniecisko darbību.

Savukārt Liepājas teātra valdes loceklis Herberts Laukšteins noraida aktieru pārmetumus par komunikācijas iespēju trūkumu. Vērtējot savu veikumu 15 gadu laikā, teātra vadītājs uzskata, ka viņam nav sev ko pārmest, jo rezultāti esot ar plus zīmi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja