Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

LNO notiks I Starptautiskā Baltijas baleta konkursa Galā koncerts

20. jūnijā plkst. 19 Latvijas Nacionālajā operā notiks I Starptautiskā Baltijas baleta konkursa Galā koncerts, informēja operas pārstāve Ieviņa Ancena.

Tajā uzstāsies konkursa uzvarētāji, kā arī viesi: Nīderlandes Nacionālā baleta soliste Viktorija Ananjana, daudzu prestižu pasaules baleta konkursu uzvarētāja Īzaka Hernandeza, Bostonas baleta soliste un neskaitāmu konkursu laureāte Olga Maļinovska un Artjoms Maksakovs, kā arī Latvijas Nacionālā baleta vadošie solisti - daudzkārt godalgotā Margarita Demjanoka un Sergejs Neikšins.

Pirms koncerta - plkst. 17 - notiks grāmatas Lembergs par Lembergu atvēršanas svētki. Grāmata, kuras autores ir Gunta Bāliņa un Regīna Kaupuža, vēsta par 20. gadsimta Latvijas baleta vadītāja un baletmeistara Aleksandra Lemberga radošo darbību.

18. un 19. jūnijā Dailes teātrī notika I Starptautiskais Baltijas baleta konkurss, kurā piedalījās 56 profesionālo klasiskā baleta skolu audzēkņi un klasiskā baleta dejotāji trijās vecuma grupās (no 12 līdz 26 gadu vecumam) no 10 valstīm: Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Lielbritānijas, Dienvidāfrikas, Japānas, Somijas, Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas.

Konkursa dalībniekus uzvarām iedvesmoja I Starptautiskā Baltijas baleta konkursa mūza - pasaulslavenā baletdejotāja Uļjana Lopatkina.

Konkursa žūrijas priekšsēdētājs bija Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs un baletmeistars Aivars Leimanis, bet žūrijas locekļu vidū bija Sirils Atanasofs (Francija), Maskavas Lielā teātra baleta repetitors Viktors Barikins (Krievija), Sanktpēterburgas Marijas teātra repetitore Irina Čistjakova, kā arī ASV baleta teātra soliste Jekaterina Ščelkanova. 

"Konkursa mērķi ir vairāki, un tie ir vienlīdz nozīmīgi: jaunu talantu atklāšana un izglītības attīstība horeogrāfijas nozarē, klasiskā baleta tradīciju saglabāšana, pedagoģiskās darbības pilnveidošana, kā arī starptautiskās radošās sadarbības attīstība un kultūras apmaiņa," atklāj Latvijas Baleta un dejas ģildes priekšsēdētāja, konkursa rīkotāja Regīna Kaupuža.

Konkursa uzvarētāji saņema naudas balvas, kā arī stažēšanās iespējas Berlīnes Valsts baletskolā, vasaras kursos Sanktpēterburgā un Rīgas horeogrāfijas vidusskolā. 

Paralēli konkursa programmai tika rīkotas meistarklases klasiskajā dejā, piesaistot arī dejas pedagoģijas speciālistus un rosinot jaunu ceļu meklējumus dejas izglītības problēmu risinājumā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja