Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Nacionālais teātris maijā piedāvās jauniestudējumus un koncertus

Latvijas Nacionālais teātris maijā piedāvās vairākus jauniestudējumus un koncertus, informē teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

7.maijā paredzēta Vladimira Nabokova melodrāmas "Smiekli tumsā" pirmizrāde. Teātra jubilejas sezonas pēdējo pirmizrādi Lielajā zālē iestudējis režisors Dž.Dž.Džilindžers; lomās - Ivars Puga, Zane Jančevska, Madara Saldovere vai Evija Skulte, Juris Lisners, Gundars Grasbergs, Jānis Āmanis.

14.maijā Aktieru zālē pirmizrādi piedzīvos režisora Mihaila Kublinska jubilejas izrāde "Aija", kas tapusi pēc Jāņa Jaunsudrabiņa darbu motīviem. Izrādes varoņu tēlos iejutīsies Liene Gāliņa, Mārcis Maņjakovs, Ainārs Ančevskis, Daiga Kažociņa, Ģirts Jakovļevs, Māra Zemdega, Lolita Cauka u.c.

16.maijā uz savu jubilejas koncertu "Dziesmas manām dziesmām" aicinās Nacionālā teātra vokālais pedagogs un dziedātājs Andris Daņiļenko. Kopā ar jubilāru muzicēs Raimonds Pauls, Žoržs Siksna, Rita Trence, Alnis Zaķis, Normunds Rutulis, Valdis Zilveris, "Mirage Jazz Orchestra" un Gunārs Rozenbergs. Par gaidāmo koncertu Andris Daņiļenko teic: "50 gadi ir zināms atskaites punkts. Un ir laiks apliecināt, ka varu, ka esmu, ka dziedu."

26.maijā teātra Lielajā zālē uz muzikālās programmas "Sapnis par Kabīriju" pirmatskaņojumu aicina aktrise Dita Lūriņa. Koncerta pirmajā daļā aktrise izdziedās Raimonda Paula komponētās Kabīrijas dziesmas. Uzveduma otrajā daļā skanēs arī dziesmas no slavenākajām Brodvejas izrādēm. Režisora Valda Lūriņa veidotajā koncertā piedalīsies Raimonds Pauls, Jelgavas bigbends Raita Ašmaņa vadībā un Nacionālā teātra dziedošie aktieri.

28.maijā teātrī ar koncertu "Dubults neplīst" tiks svinēta dziedātājas Ievas Akurateres un komponista Jura Kulakova 51 gada jubileja. Koncerta viesi: Reinis Sējāns, "Baltais koris" Kaspara Ādamsona vadībā, koris "Gaudeamus" un, protams, grupa "Pērkons". Koncertu vadīs Indra Burkovska un Normunds Rutkis.

Uz visām izrādēm un koncertiem biļetes iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja