Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Nacionālais teātris pirmo reizi piedalīsies "Baltajā naktī"

Latvijas Nacionālais teātris šogad pirmo reizi piedalīsies mūsdienu mākslas forumā "Baltā nakts". 30. augustā ar "Parex bankas" un Rīgas Domes atbalstu teātris piedāvā pasākumu "Debess. Zeme. Cilvēks". No plkst. 20 līdz plkst. 4 pie teātra fasādes un kanālmalā darbosies Nacionālā teātra aktieri, DJ Artis Dzērve, Regnārs Vaivars, Uģis Pruliņš un vīru koris "Gaudeamus", Kārlis Kazāks, DJ Krii, Matīss Akurāters, Skrips, Ilze Grunte un Kristaps Krievs. Pasākuma idejas autors un producents ir aktieris Kaspars Zvīgulis. Ieeja bezmaksas.

No plkst.20 līdz plkst.4 piecās dažādās skatuvēs - "istabās" notiks instalācijas ar aktieru performancēm dažādu izrāžu dekorāciju iekārtojumā, ielu muzikantu uzstāšanās, video DJ Arta Dzērves veidotas projekcijas "istabās" un kanālā uz ūdens, "Metakafe" instalācijas.

No plkst. 20 līdz plkst. 23 uz teātra balkona kanāla pusē būs klausāma Regnāra Vaivara pasaules tautu mūzika.

No plkst. 23 līdz plkst. 23:45 muzicēs Uģis Prauliņš un vīru koris "Gaudeamus". Skanēs Uģa Prauliņa dziesmas balsij un klavierēm un cikls "Venus et Amor" ("Venera un Amors"). Diriģents Ivars Cinkuss. Piedalās Uģis Prauliņš (klavieres, balss), Ivars Cinkuss (klavieres, balss), Ieva Parša (balss), Juris Kulakovs (akordeons), Ainārs Paukšēns (čells), Sarmīte Ārenta (klavieres), Edgars Saksons un Ivo Krūskops (perkusijas).

No plkst. 24 līdz plkst. 00:45 muzicēs Kārlis Kazāks ar grupu.

No plkst. 01 līdz plkst. 02:30 skanēs DJ Krii projekts "Lidojot ar putniem", kurā piedalās Matīss Akurāters, Skrips, Ilze Grunte un Kristaps Krievs.

Pasākumu noslēgs DJ Krii.

Kaspars Zvīgulis stāsta: "Mūsu teātrim ir milzīgs potenciāls un spēja paraudzīties uz pasauli netradicionāli. Ir naktis, kad labāk palikt nomodā. Saģērbieties. Un nāciet uz Nacionālo teātri. Debess, zeme, cilvēks - kur kas patiesībā atrodas un kā šie "kas" cits citu ietekmē? Vai cilvēks dzīvo uz zemes vai debesīs? Vai cilvēks ir zemes vai debesu sastāvdaļa? Vai skaņa, attēls, smarža un garša veido dienu vai nakti? Gaiss, smarža, garša, skaņa un tas, ko mēs redzam, bilde – kā un kādā veidā tas viss iedarbojas uz cilvēka maņām? Un vai tas viss ir arī pilsētas dabā un mūsu starpā ikdienā, laukos, citās valstīs un pat citās planētās?..."

Latvijas "Baltā nakts" ir laikmetīgās kultūras manifestācija vienas nakts garumā, un tajā piedalās dažādas kultūras organizācijas, Latvijas un ārvalstu mākslinieki, piedāvājot plašu starpdisciplināru programmu, kurā iekļaujas teātris, mūzika, filma, vizuālās mākslas, kustība. Par pasākuma norises vietām kļūst parki, tramvaji, pagalmi, kafejnīcas, industriālas teritorijas, peldošas platformas, ēkas, kuras šajā naktī iegūs citu funkciju. "Baltā nakts" ir aicinājums paraudzīties uz kultūras norisēm no neierastāka skatu punkta, ļauties pārsteigumiem un paplašināt savas pieredzes robežas.
Šogad pasākumi norisinās uz vienas gaismas ass, ko veido īpašā "Baltās nakts" tramvaja līnija, kas kā mirdzošs un kustīgs jāņtārpiņš šķērso pilsētu, sākoties "klusajā centrā" pie Andrejsalas, izvijoties cauri Rīgas viducim gar Nacionālo teātri, kanālmalu, Operu, izmetot līkumu gar tirgus paviljoniem un spīķeriem, pārlienot pāri Daugavai, uzmetot skatu AB dambim un saritinoties pie Arkādijas parka.

Inga Vasiļjeva,
Latvijas Nacionālā teātra sab.att. vad.,
29276111, [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja