Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Nacionālais teātris uzsāk biļešu iepriekšpārdošanu uz nākamās sezonas izrādēm

2. jūnijā Latvijas Nacionālais teātris sāk biļešu iepriekšpārdošanu septembrim un oktobrim, informēja teātra pārstāve Līga Rimšēviča.

Lielās zāles pirmizrāde Raiņa Uguns un nakts plānota 11. septembrī, Aktieru zālē Eliota Heiza Ceļā uz mājām tiks pirmizrādīts 19. septembrī, LMT Jaunajā zālē Bārnija Norisa Ciemiņi - 23. septembrī.

Raiņa Uguns un nakts Nacionālajā teātrī tiks iestudēts otro reizi, iepriekšējais iestudējums bija 1985. gadā Alfreda Jaunušana režijā. Šogad Uguni un nakti iestudēs režisors Viesturs Kairišs, kurš par topošo izrādi un Lāčplēša tēlu stāsta: "Viņam bija tikai viens ienaidnieks - viņš pats, viņam vajadzēja uzvarēt tikai vienā kaujā - pašam ar sevi. Un veikt vertikālo transcendenci - mainīties uz augšu. To viņš nespēja. Un tomēr - varbūt šī mūžīgā cīņa ir labākais, kas ar Lāčplēsi varēja notikt. Par labo un ļauno, par cīņu, kas nekad nevar būt uzvarēta, bet, kas viegli var tikt zaudēta."

Galvenajās lomās: Lāčplēsis – Uldis Anže, Spīdola - Guna Zariņa, Laimdota – Maija Doveika, Kangars – Gundars Grasbergs. Lomās: Arturs Krūzkops, Kaspars Dumburs, Astrīda Kairiša, Juris Lisners, Jānis Skanis, Ģirts Jakovļevs, Uldis Norenbergs, Madara Botmane, Agnese Cīrule, Ance Kukule, Kaspars Aniņš, Kristians Kareļins, Artis Drozdovs. Scenogrāfs Reinis Dzudzilo, kostīmu māksliniece Krista Dzudzilo, DJ Monsta muzikālais noformējums.

Eliota Heiza Ceļā uz mājām iestudēs Dāvis Auškāps. Izrāde asprātīgā formātā piedāvās mūsdienu ģimenes problēmu koncentrātu: autoritātes trūkums, dzimuma lomu (ne)sadalījums, "skeleti skapjos", bojāto telefonu komunikācija, mīlestības trūkums, aizvainojums, dalījums mīļajos/nemīļajos utt.

Lomās: Ilze Rudolfa, Voldemārs Šoriņš, Līga Zeļģe, Ainārs Ančevskis, Egils Melbārdis, Jānis Āmanis.

Bārnija Norisa luga Ciemiņi ir  himna mīlestībai mūža garumā. Jaunais britu dramaturgs to veltījis saviem vecvecākiem, kas nodzīvojuši kopā 70 (!) gadu. Stāsts par pēdējām nedēļām gados veca pāra dzīvē, ko viņiem vēl atvēlēts pavadīt kopā viņu lauku saimniecībā. Tas ir stāsts par novecošanu un rūpēm, par lauku dzīvi mūsdienu Anglijas dienvidos, par paaudžu atsvešināšanos un klusēšanu, bet pāri visam - par mīlestību.

Izrādes režisore Ināra Slucka, lomās: Lolita Cauka, Uldis Dumpis, Anta Aizupe, Jānis Vimba.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja