Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ogres teātris iegūst pilsētas teātra statusu

Piektdien, 23. oktobrī, Ogres novada pašvaldības sēdē ar vienbalsīgu deputātu lēmumu Ogres teātrim piešķirts pilsētas (reģionāla) teātra statuss, informēja Ogres teātra radošā direktore Ieva Rodiņa.

Ogres teātris ir ilggadējs Latvijas Nacionālā kultūras centra valsts līmeņa izrāžu skates Gada izrāde fināla laureāts, trīs reizes iegūstot augstāko – Gada izrādes titulu (2015, 2016, 2018). Būtisks profesionalitātes apliecinājums ir arī režisoram Jānim Kaijakam un aktieriem vairākkārt piešķirtie LNKC apbalvojumi. 2019. gadā teātris saņēmis pirmo Līvijas Akurāteres balvu par izcilu sniegumu un ieguldījumu Latvijas kultūrvidē, kas apliecinājusi teātra mērķtiecīgo izaugsmi līdz pilsētas teātra statusam.

"Pilsētas teātra statusa iegūšana ir likumsakarīgs mērķtiecīga darba rezultāts. Jaunais statuss teātrim paver jaunas iespējas attīstībai," atzīst Ogres novada kultūras centra direktores pienākumu izpildītāja Elīna Aupe, piebilstot, ka par Ogres teātra darbību pozitīvi atsaukušies arī nozares speciālisti un kritiķi: "Tas bija vēl viens apliecinājums tam, ka teātrim nepieciešams jauns statuss, lai turpinātu attīstīties."

Teātra nozares eksperte, teātra zinātniece Maija Svarinska uzsver, ka režisora Jāņa Kaijaka vadībā teātris sasniedzis patiesi augstu māksliniecisko līmeni: "Pirmām kārtām tas attiecas uz režiju un līdz ar to – aktieru spēli. Teātra repertuārā ir izcila dramaturģija. Esmu redzējusi vairākas izrādes, un dažas pa īstam saviļņoja, kas profesionālam kritiķim nudien nav biežs prieks."

"Ogres teātris ir sasniedzis tādu radošu un organizatorisku pilnbriedu, lai savā pilsētā iegūtu jaunu statusu – kļūtu par izpildvaras atbalstītu un stimulētu pilsētas teātri. Esmu pārliecināta, ka tas mūsu kultūras dzīvē būtu ne tikai nepieredzēts precedents, bet arī milzīgs stimuls teātra attīstībai," rezumē teātra zinātniece, Spēlmaņu nakts 2020/2021 žūrijas komisijas pārstāve Gundega Saulīte.

Pilsētas teātra statuss Ogres teātrim ļauj turpināt iesākto darbu pandēmijas laikā, aicinot uz Žana Della un Žeralda Sibleirasa eirofarsa Lai dzīvo Bušona! iestudējuma Lai dzīvo Bušona! pirmizrādi Ogres novada kultūras centra Lielajā zālē 25. oktobrī plkst. 18. 

 

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja