Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Radošā apvienība Nomadi aicina ieskatīties Atmiņu istabās

Kādas ir tavas pirmās atmiņas? Vai tev patīk atcerēties un, ko tu neatceries? Kā tev liekas, ko citi atcerēsies par Tevi, kad tevis vairs nebūs? Un ko Tu gribētu atcerēties savas dzīves pēdējā brīdī?   Radošā apvienība Nomadi no 3. līdz 29. februārim aicina skatītājus uz starpnozaru mākslas projektu Atmiņu istabas Kaņepes Kultūras centrā, Skolas ielā 15, portālam _Kulturasdiena.

lv_ vēsta Nomadi radošās komandas pārstāve Zane Estere Gruntmane.Atmiņu istabas būs vieta, kurā ar teātra, fotomākslas, skaņu arheoloģijas un vēsturisku rekonstrukciju palīdzību, skatītāji varēs satikt, satvert un reģistrēt savas atmiņas par dzīvi. Faktiskas un izdomātas, smieklīgas un mazliet skumjas, visiem stāstāmas un no sevis slēpjamas. Atmiņas, kas liecina, ka esam bijuši dzīvi.

3. februārī notiks izrādes Atmiņu istabas pirmizrāde, kurā tiks atklāta nedaudz pazīstama aktiera Leona Leščinska memoriālā istaba. Teātris ir viena no gaistošākajām mākslām. Tās radītāju darbi dzīvo vien īsu mirkli un tad paliek par skatītāju atmiņām. Kopā ar tām zūd arī aktieru un režisoru darbs. Tieši tāpēc L. Leščinskis izvēlas nostāties pretī laikam un veidot savu memoriālo istabu - radot un rādot īstas un iespējami īstas atmiņas par laiku, kurā atpazīsim arī katrs sevi. Izrāde veidota pēc Semjuela Beketa lugas Krapa pēdējā lenta motīviem. Izrādes režisors ir Mārtiņš Eihe. Izrādes notiks 4., 10., 19., 24. un 29. februārī plkst. 19.

Katru nedēļu no ceturtdienas līdz svētdienai apskatāma arī izstāde Atmiņu istabas, kuru veido multimāksliniece Krista Burāne, mākslinieks scenogrāfs Māris Ruskulis un mūziķis Edgars Rubenis. Izstādē būs skatāmas dažādas personiskās dzīves lauskas un fragmenti skaņās, vizuālos tēlos un ikdienas priekšmetos, kas katra skatītāja iztēlē ļaus veidot personiskus atmiņu stāstus un klejot savu atmiņu laukos. Atmiņu istabas izrāde un izstāde ir veidotas, kā savstarpēji papildinoši un tomēr patstāvīgi eksistējoši darbi.  

Atmiņu istabās notiks arī Latvijas teātra vēsturei nozīmīgu izrāžu rekonstrukcijas, kuras pētīs to, kas tad paliek pāri no aktieru un režisoru darba pēc tam, kad izrāde beidz savu dzīvi. Rekonstrukcijas piedāvās Latvijas Kultūras akadēmijas Audiovizuālās un skatuves mākslas teorijas kursa studenti, kuri stāstīs par Māras Ķimeles un Oļģerta Krodera iestudējumu Trīs māsas (1974), Ādolfa Šapiro Ivanovs (1974), Mihaila Kublinska Elektra, mana mīla (1977), Valda Lūriņa Spartaks (1977), Eduarda Smiļģa Ziedošais tuksnesis (1955), Pētera Pētersona Spēlē, Spēlmani (1972). Rekonstrukcijas ar saviem stāstiem papildinās izrāžu veidotāji un aculiecinieki.

Projekts top pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fondam un Kultūras ministrijas finansiālam atbalstam. Biļetes uz izrādi var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv. Tuvāka informācija par projektu pieejama www.nomadi.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja