Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Raidījumā Remarka saruna par vēsturi un politiku teātrī

Otrdien, 19.martā Latvijas Universitātes radio NABA ēterā no plkst.16 līdz 17 raidījumā Remarka viesosies aktieris un režisors, viens no izrādes Leģionāri veidotājiem Kārlis Krūmiņš un vēsturnieks Uldis Neiburgs, lai dalītos pieredzē un pārdomās par vēsturi un politiku teātrī, informēja raidījuma vadītāja Kitija Balcere.

Ik gadu 16.marts sabiedrībā un politiķu vidū rada diametrāli pretējas reakcijas. Kas notiek, kad par to sāk runāt teātrī? Kā uz šiem notikumiem lūkojas izrāžu veidotāji un kā reaģē skatītājs? Izrāde Leģionāri kopš pirmizrādes 2011.gada rudenī kļuvusi par skatītāju un teātra kritiķu novērtētu skatuves darbu, kas panākumus guvis kā pašmāju līmenī, tā arī starptautiski. Savukārt šī gada 16.martā uz Latvijas Nacionālā teātra skatuves pirmizrādi piedzīvojis Latvijas dramaturga Aleksandra Ščerbaka lugas Piemiņas diena iestudējums Mihaila Gruzdova režijā. Kādu skatītāju reakciju tas raisījis aktuālo 16.marta notikumu fonā? 

Tāpat raidījumā Remarka būs iespēja dzirdēt informāciju par aktualitātēm, kas gaidāmas marta otrajā pusē un kas svarīgas teātra mīļiem un teātra profesionāļiem.

Raidījums par teātra procesiem un skatuves dzīvi Latvijā Remarka Radio NABA viļņos skan katru otro nedēļu, otrdienās no plkst.16 līdz 17. Raidījumu veido un vada Lauma Brežģe un Kitija Balcare.

Ar tā ierakstiem var iepazīties Radio NABA raidījumu arhīvā www.naba.lv. Sekot raidījuma Remarka aktualitātēm un atstāt savas remarkas par dzirdēto un par būtisko var gan raidījuma Twitter profilā, gan informatīvajā lapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja