Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Režisore Laura Groza iestudē izrādi “Ka tavu tēti!”

19.februārī plkst.19 Dailes teātra Mazajā zālē pirmizrādi piedzīvos jaunās režisores Lauras Grozas iestudētais serbu dramaturģes Milenas Bogavacas stāsts par ilgām "Ka tavu tēti!", informē Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Izrāde vēsta  par paaudžu mūžsenajiem kariem un vienaudžu nežēlīgo sāncensību. "Attiecību skarbums, vides lakonisms, valodas bravūra - tas viss iestudējumā raksturo mūžseno stāstu par bērnu attiecībām ar saviem vecākiem, par ģimeni kā vienīgo iespējamo patvērumu nestabilā pasaulē," pauž L.Jakovļeva.

Lomās: Anete Krasovska (Mazais), Dainis Grūbe (Bane), Lauris Subatnieks (Filips, narkodīleris), Lilita Ozoliņa (Marina, alkoholiķe), Kristīne Nevarauska (Aja, prostitūta), Ieva Pļavniece (Ksenija, kasiere), Intars Rešetins (Melnais), Jānis Paukštello (Pastnieks) un Marīna Janaus (Sociālā darbiniece). Režisore Laura Groza izrādi veido kopā ar scenogrāfu Mārtiņu Vilkārsi, kostīmu mākslinieci Ievu Kauliņu, kustību konsultanti Ingu Raudingu un gaismu mākslinieku Mārtiņu Kudiņu.

"Interesanti, ka, lai arī lugas fons ir pēckara periods Serbijā, Belgradā, kas mums, iespējams, neraisa konkrētas asociācijas un spēju identificēties, lugā dominē absolūti vispārcilvēciskas lietas, kas ir atpazīstamas neatkarīgi no tautības, mentalitātes, rases, reliģiskās piederības. Ja ar labklājību nesaprotam vienīgi kaut kādu ārēju luksu, tad, manuprāt, lugas varoņi savu labklājību un cerību rod ticībā cilvēkam. Cilvēkam saprātīgajam," saka L.Groza.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja