Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Sarunas impulss ideālai ģimenei

Ja pēc pirmizrādēm Valmieras teātra aktierim Imantam Stradam kāds teiktu: "Uz Akapulko, kungs!", viņš, daudz nedomādams, atsauktos, lai pavadītu vienu brīnišķīgu nedēļu Akapulko – pilsētā Meksikā. Katram reiz dzīvē vajadzētu piedzīvot Akapulko. Jaunā Valmieras teātra izrāde Uz Akapulko, kundze! gan nav par pilsētu, bet par cilvēkiem, viņu attiecībām.

"Vieglā formā autora Īva Žamiaka talantīgi veidotajos dialogos tiek izstāstīts stāsts par ģimeni, kurā katram sava problēma šķiet svarīga, kurā cits citā neieklausās," īsi komentē Imants Strads, kuram izrādē tikusi vīra un direktora loma. "Esmu veiksmīgs reklāmas speciālists, kreatīvs cilvēks, kurš pelna naudu, bet pavisam nepamana to, kas notiek viņa mājās. Lai arī sieva arī ir radoša personība, viņai atvēlēts šaurs lauciņš – mājas dzīve un darbi." It kā atpazīstama situācija, kad lomu sadalei ģimenē vajadzētu radīt ideālu modeli. Jautāts par paralēlēm ar ikdienu, I. Strads salīdzina: "Nu, kurš gan grib redzēt baļķi savā acī?"

Izrādes stāstā ir kā impulss, kā grūdiens, šis vārds liek visiem sarosīties un paskatīties apkārt citām acīm. Luga rakstīta pagājušajā gadsimtā, un šķiet, ka nekas nav mainījies. "Ir gan! Toreiz Akapulko dzīvoja 35 tūkstoši iedzīvotāju, bet tagad – vairāk nekā 640 tūkstoši. Tur 20 reižu pieaudzis cilvēku skaits, bet cilvēcisko attiecību ziņā gan nekas laikam nav mainījies," saka I. Strads. "Diez vai arī mainīsies, jo visi ir pārņemti ar viedierīcēm un cits citu sadzird vēl mazāk."

Lugu Valmieras teātrī iestudējis režisors Edmunds Freibergs, kurš to Nacionālajā teātrī uzveda arī pirms 30 gadiem, toreiz galvenajās lomās bija Astrīda Kairiša un Uldis Dumpis. I. Stradu mamma uz teātriem vedusi jau no divu gadu vecuma, un, kad bija skatāms šis iestudējums, viņam bija 11 gadu, tomēr, ja arī viņš šo izrādi redzējis, tad neko neatceroties. Taču aktieris zina, ka uz pirmizrādi Valmierā būs ieradies kāds cilvēks, kas labi atceras toreizējo iestudējumu, – būšot interesanti pēc tam dzirdēt pārdomas. "Lai salīdzina. Mēs nekopējam. Tas tagad ir citu aktieru stāstīts stāsts," I. Strads saka. Kopā ar viņu uz skatuves ir arī Ieva Puķe, Māra Mennika, Krišjānis Salmiņš un Emīls Krūmiņš.

Uz Akapulko, kundze! ir eleganta un gudra franču komēdija, kurā blakus asprātībai un labam humoram ieskanas arī pa smeldzīgi liriskai un pat dramatiskai notij. Gluži kā dzīvē. "Skatītājiem būs, par ko pasmieties, bet būs arī, par ko aizdomāties," saka I. Strads. "Tā nav tipiska komēdija, bet gan vieglā formā tiek stāstīts par nopietnām lietām, un tā ir tā pievienotā vērtība. Iespējams, izrāde būs impulss kādai ideālai ģimenei sākt sarunu un meklēt savu Akapulko."

Tuvākās izrādes – 26. un 27. oktobrī.

Top komentāri

LINDA,
L
Toreiz galvenajās lomās bija Antra Liedskalniņa, Uldis Dumpis un Edmunds Freibergs, bet te sauktie noteikti ne.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja