Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Šonedēļ sāksies starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls Laiks dejot 2014

Ceturtdien, 12.jūnijā tiks atklāts starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls Laiks dejot 2014, kura centrālā tēma šogad ir Japāna, un jo īpaši buto, informēja notikuma pārstāve Justīne Plūmiņa.

Festivāls tiks atklāts ar izrādēm Zirgu pastā un Rīgas Doma dārzā. Plkst. 19 Zirgu pastā būs vērojama horeogrāfes Kristīnes Vismanes izrāde Intervija ar Madonnu, bet plkst. 21 Rīgas Doma dārzā uzstāsies japāņu horeogrāfa Jukio Suzuki dejas kompānija ar izrādi Valsis, kam sekos Latvijas laikmetīgās dejas horeogrāfa Dmitrija Gaitjukeviča izrādes Dive pirmizrāde.

Festivāls noslēgsies 15.jūnijā plkst. 21 uz laikmetīgās mākslas skatuves BETANOVUSS, kur skatītāji varēs vērot japāņu vizuālā mākslinieka Soši Matsunobes, Olgas Žutluhinas un Latvijas jauno horeogrāfu izrādi-instalāciju-performanci Humming, kā arī Kipras mākslinieces Suzanas Fialas videoinstalāciju Kliedziens – piespiedu bezdarbības periods. Vakara un festivāla noslēgumā gan festivāla dalībniekiem, gan viesiem būs iespēja piedalīties tematiskās meistardarbnīcās (kaligrāfija, origami, suši u.c.).

Festivāla programma apskatāma šeit:

Yukio Suzuki "Waltz" -Dance Company KINGYO

Biļetes uz festivāla izrādēm nopērkamas Biļešu paradīze interneta veikalā un kasēs.

Paralēli festivāla Laiks dejot 2014 izrāžu programmai no 12.jūnija līdz pat 18.jūnijam norisināsies meistarklases un meistardarbnīcas, uz kurām var pieteikties Latvijas Profesionālās mūsdienu dejas horeogrāfu asociācijā, nosūtot e-pastu [email protected].

Laiks dejot aizsācies 1998. gadā, kā Latvijas horeogrāfu laikmetīgās dejas izrāžu vakari. Gadiem ritot, tas izaudzis līdz festivāla formātam un kopš 2006.gada, ir ieguvis starptautisku statusu. Ik gadu jūnijā Laiks dejot piedāvā mākslinieciski augstvērtīgas dejas izrādes, performances, meistarklases, diskusijas, seminārus ar ārvalstu un Latvijas dejas mākslinieku piedalīšanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja