Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Stūra mājā būs skatāma izrāde Laiks kravāt mantas

4.jūlijā plkst.21 Stūra mājas pagalmā tiks demonstrēta izrāde Laiks kravāt mantas (Time to Pack), informēja _Rīga 2014 _pārstāvis Mārtiņš Drēģeris. Izrāde ir vēstījums par ģimenes likteņiem, caur kuriem atklājas viena no 20.gadsimta šausminošākajām humānajām katastrofām – holokausts.

Izrādes dialogs ir divu sieviešu – mātes un meitas – saruna pāri kara plosītajai Eiropai; sākumā telefoniska, vēlāk – sarunbiedrei veltītos dienasgrāmatas ierakstos vai vien domās paustās frāzēs. Iestudējumā šajās lomās ievērojamās franču teātra un kino aktrises Žudita Magra un Valentīna Varela. Kā trešā šai intīmajā dialogā ielaužas Avīžnieka – distancētā vēstures hronista – balss (Juris Kalniņš). Neizbēgamās un nepielūdzamās traģēdijas pāraugšana no priekšnojautām šokējošā īstenībā veido sižeta dramatisko kāpinājumu. Un, gluži kā dzīvē, arī lugā traģisms caurauž kolorītu intonāciju paleti, kurā ir gan dažādu tautu klasiķu citāti, gan ebreju pasakas un ēdienu receptes, gan klezmera mūzikas vitalitāte.

A.Landauas-Brižatovas un E. Robēra-Espaljē lugas pamatā ir sociālpsiholoģes un rakstnieces Landauas-Brižatovas grāmata Tombes lointaines (Tālie kapi; Parīze, 2009). Režija: Izabella Starkjē. Iestudējumā piedalās: Broša Jankeloviča – Židita Magra (Judith Magre), Blūma Jankeloviča-Landaua – Valentīna Varela (Valentine Varèla), Avīžnieks – Juris Kalniņš; vijolnieks Eriks Slabiaks un ansamblis Les Yeux Noirs.

Izrāde angļu un franču valodās ar subtitriem latviešu valodā. Biļetes cena 10 eiro, studentiem, skolēniem un pensionāriem – 5 eiro. Biļetes uz izrādēm nopērkamas Biļešu serviss tirdzniecības vietās un Stūra mājas kasē.

Izrāde notiks Eiropas kultūras galvaspilsētas gada projekta Stūra māja. Lieta Nr.1914/2014 pasākumu programmas ietvaros. Stūra mājas ekspozīcija būs atvērta līdz 19.oktobrim, piedāvājot bez maksas apmeklēt Okupācijas muzeja iekārtoto izstādi pirmajā stāvā. Stūra mājas augšējos stāvos skatāmas piecas vērienīgas izstādes, kas no dažādiem skatpunktiem traktē cilvēka un varas attiecības pagātnē – Draudzības (re)konstrukcija, Latvieša koferis, Par spīti visam, 10 lietu stāsti par cilvēku un varu un Liktens lietu muzejs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja