Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Tapis muzikāls iestudējums bērniem Makss un Morics

Rīgas kultūrtelpā Auss 7. un 8. oktobrī plkst. 11.00 izskanēs muzikāla izrāde Makss un Morics, kurā galvenajās lomās iejutīsies dziedātāji Justs Sirmais un Kārlis Mangulsons. Leģendāro Vilhelma Buša puiku stāstu, kuru latviešu valodā atdzejojusi Aspazija, par muzikālu "nedarbu” pārveidojuši latviešu komponisti Jānis Ķirsis un Andris Sējāns.

1865. gadā sarakstītais stāsts par diviem delveriem – Maksu un Moricu – joprojām zināms gandrīz ikvienam bērnam. Pēc vairāk kā 150 gadiem, septiņi īpaši nejaukie nedarbi, ar kuriem puikas paspējuši apmuļķot teju vai katru ciema iemītnieku, joprojām sniedz vērtīgas mācības.

"Izrādes laikā saskarsimies ne tikai ar no grāmatas zināmajiem puiku nedarbiem. Klāt nāks jauni. Tādi, kuriem palīdz mūsdienu tehnoloģiskās ierīces un jauniešiem populārie sociālie tīkli. Kopā ar izrādes vērotājiem Justs Sirmais un Kārlis Mangulsons apskatīs pieļautās kļūdas, apzinoties, ka katram nedarbam var būt mazākas vai lielākas sekas," sola uzveduma veidotāji.

Šajā izrāde Makss un Morics ir iekāpuši 21. gadsimta kurpēs, tādēļ būs dzirdama arī hiphop stila mūzika. Savukārt, lai rosinātu izrādes interkativitāti un ļautu auditorijai līdzdarboties, izrādes galvenie varoņi kopā ar publiku lems, ko pēc katra pastrādātā nedarba darīt ar palaidņiem. Muzikālo izrādi iestudējusi režisore Ance Kukule-Sniķere.

 

Kultūrtelpa Auss atrodas Rīgā, Āraišu iela 34. Koncerta ilgums – aptuveni 50 minūtes.  Sēdvietas zālē nav numurētas un ģimenes var brīvi izvēlēties vietas zālē, tādēļ uz izrādes norises vietu aicina ierasties savlaicīgi.

Biļetes www.bilesuparadize.lv
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja