Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Tiešraidē no Nacionālā teātra notiks Baltkrievijas žurnālistu veidotās Baltā taisnīguma grāmatas lasījumi

Otrdien, 17. novembrī, plkst. 19 tiešraidē no Latvijas Nacionālā teātra notiks Baltkrievijas žurnālistu veidotās Baltā taisnīguma grāmatas lasījumi, informēja Ģertrūdes ielas teātra pārstāvji.

Grāmatu Meklējot taisnīgumu. Vardarbības vēsture Baltkrievijā jeb Baltā taisnīguma grāmatu sastādījusi un publicējusi virkne baltkrievu nevalstisko cilvēktiesību un žurnālistu organizāciju. Grāmatā apkopoti žurnālistu pierakstīti 145 stāsti, kur ikdienas cilvēki runā par piedzīvoto vardarbību protestu laikā Baltkrievijā, kad guva smagas fiziskas un psiholoģiskas traumas.  

Represijas Baltkrievijā turpinās arī šobrīd, un pēc cilvēktiesību organizāciju rīcībā aplēsēm var runāt par 17 000 arestu un vismaz sešiem bojāgājušajiem.

Pasākuma režiju un scenāriju veidojusi Ināra Slucka: "Līdzīgi mums, arī baltkrievu tauta savas brīvības cīņu uzsāka ar miermīlīgiem protestiem, bet tas, kas sekoja pēc tam, ir prātam neaptverami... Grūti noticēt, ka tas joprojām notiek šodien, blakus mums, kaimiņvalstī. Valstī, ar ko mūs vieno ne tikai baltā un sarkanā krāsa valsts karogā, ne tikai kopīgas vēstures lappuses, bet “baltu” jēdziens. Un ja vēl pieļauj domu, ka kāds no viņiem, kas dodas aizstāvēt demokrātiskas valsts ideju, varētu būt mans bērns, māsa, brālis, draugs vai kāds no vecākiem... Es nezinu, vai mēs ar šo solidaritātes akciju kaut ko varam mainīt reālajā politisko notikumu gaitā, bet atbalstīt baltkrievu tautu brīvības cīņā un svinēt savu brīvību mēs varam."

Baltkrievu žurnālistu pierakstītās protestu dalībnieku liecības lasīs Latvijas Nacionālā teātra aktieri Uldis Anže, Raimonds Celms, Maija Doveika, Egils Melbārdis, Valters Sīlis, Kaspars Zvīgulis. Lasījumus papildinās žurnālistes Sigitas Roķes intervija ar notikumu aculiecinieku žurnālistu Ruslanu Kuļeviču no Grodņas (Baltkrievija).

Tiešraidi būs iespējams vērot portālā Delfi, kā arī Latvijas Nacionālā teātra, Ģertrūdes ielas teātra, Dānijas Kultūras centra un Baltijas Mediju izcilības centra Facebook lapās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja