Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tiešsaistē varēs noskatīties Vladislava Nastavševa izrādi Melnraksts

Tiešsaistē 24. jūlijā, 6. un 26. augustā plkst. 21 varēs noskatīties Vladislava Nastavševa Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī iestudēto izrādi Melnraksts, kas veidota pēc mūsdienu krievu autora Sergeja Uhanova tāda paša nosaukuma lugas motīviem un vēsta par saistību starp laikiem, cilvēkiem un spokiem, informēja teātra pārstāvji.

Pirmo reizi 136 gadu laikā, kopš pastāv Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris, par izrādes platformu kļuvis internets. Un Sergeja Uhanova, mūsdienu krievu dzejnieka, prozaiķa un dramaturga luga Melnraksts ir kā radīta šādam radošam eksperimentam. Skatītājus sagaida ne tikai paradoksāls, ironisks un daudzšķautnains stāsts par jūtām un saprātu, bet arī principiāli jauns formāts, sola teātra pārstāvji.

Mēs visi dzīvojam spoku un ēnu ieskauti: atmiņas un pārdomas, pieredze un fantāzijas, nožēla un cerības ir neatņemama realitātes daļa. Bet dažkārt tā ir vienīgā iespējamā realitāte, vai tas būtu pēc mūsu izvēles, vai tāpēc, ka izvēles nav. Lai gan vienmēr iespējams sākt no baltas lapas. Protams, ja izdosies.

Šīs lugas varoņiem viens otram noteikti ir ko teikt: ģimenes noslēpumu, kaislību un dīvainību viņu dzīvēs pietiktu vairākiem seriāliem. Jo vairāk, ja katrs no viņiem uzskata, ka viņam ir tiesības pārrakstīt scenāriju pēc kārtējās sērijas, pārslēdzoties no detektīva uz melodrāmu un no mistikas uz komēdiju. Nozīmju, kalambūru un slēptu citātu labirints apaug ar katru sižeta pavērsienu, bet mums vien atliek minēt, kāds būs fināls, un sekot varoņiem labirinta sirdī.

Mūsdienu krievu autors Sergejs Uhanovs ir dzejnieks, prozaiķis, dramaturgs, trīs grāmatu autors, autors arī virknei publikāciju literārajos žurnālos un online medijos. Viņa teksti izmantoti vairākās izrādēs un performancēs Krievijā un Latvijā. Viens no kuratoriem programmā To Stage Per Forma (G.Tovstonogova Lielais Dramatiskais Teātris, 2019.gadā), starptautisko mākslas festivālu dalībnieks.

Izrāde Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī iestudēta kopīgā projektā ar Starptautisko Vasaras mākslas festivālu Točka dostupa.

Izrādē piedalās: Veronika Plotņikova, Darja Fečina, Maksims Busels, Dana Bjorka, Anatolijs Fečins.

Izrāde krievu valodā.

Biļetes uz pirmizrādi iespējams iegādāties www.bezrindas.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja