Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Vēlreiz rādīs Ineses Mičules "...stāsti man par..."

Kad 2009.gada pavasarī Latvijas Kultūras akadēmiju beidza Dailes teātrim paredzētais aktieru kurss, teātrī, kuram jaunieši bija audzināti, viņiem neatradās vieta. Pirmo patstāvīgo darbu profesijā daļai no viņiem piedāvāja starptautiskais teātra festivāls Homo Novus, aicinot uz sadarbību ar jauniem, eksperimentēt alkstošiem režisoriem.

Programmā _Prove _tapa pretrunīgi vērtētā Valtera Sīļa _Oāze _un Ineses Mičules ...stāsti man par... Pēc ilgāka pārtraukuma izrāžu producents Latvijas Jaunā teātra institūts atradis iespēju I.Mičules darbu parādīt vēlreiz. No 28. februāra izrāde skatāma Ģertrūdes ielas teātrī

Režisore Inese Mičule pērn ieguvusi Spēlmaņu nakts balvu par Gada spilgtāko debiju. Jaunā Rīgas teātra repertuārā iekļautais Fundamentālists ļauj viņu vērtēt kā vienu no daudzsološākajām starp Latvijas teātra jaunajiem režisoriem. Savukārt ..stāsti man par... ļauj priecāties par jaunās režisores smalko izrādes matērijas izjūtu. Iestudējums veidots pēc Rudītes Kalpiņas darbiem par jauniešiem 80. gadu Latvijā. Literārais teksts gan kalpojis tikai par iedvesmu - kopā ar pieciem Dailes teātra aktieru studijas absolventiem Ēriku Egliju, Gintu Andžānu, Initu Dzelmi, Kristapu Rasimu un Kārli Freimani režisore stāsta par divdesmitgadniekiem ne tik daudz tolaik, kā tagad. Pirmās jūtas, kopīgi pārdzīvojumi, uzvaras un vilšanās. Īpašā spēles maniere un ekstrēmais skatītāju pietuvinājums spēles telpai ļauj ne tikai dzīvot līdzi stāstam, bet arī sajūsmināties par atzīstama līmeņa aktiermākslas niansēm. ...stāsti man par... ir vitāla un ļoti godīga izrāde, ko jauniem cilvēkiem stāsta jauni cilvēki. Atbruņojoša, jo ļoti profesionāla un tikpat cilvēciska izrāde.

Pēc īsas viesošanās Rīgā, izrāde dosies turnejā pa Latvijas pilsētām.

Vairāk lasiet: www.theatre.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja