Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

82. Latvijas Mākslas akadēmijas karnevāls Utopija. Distopija izsludina programmu

2020. gada 7. februārī no plkst. 21 līdz rīta gaismai jau 82. reizi norisināsies leģendām apvītais Latvijas Mākslas akadēmijas karnevāls. Šogad aicinām ikvienu pasākuma apmeklētāju ieskatīties nākotnes pasaulēs, informēja LMA pārstāvji.

Ļaujies jaunai pieredzei, nokļūstot nakts utopiskajās un distopiskajās fantāzijas uzburtās un šausmu pielietās pasaulēs. Latvijas Mākslas akadēmija kļūs par abu šo pasauļu savienošanās punktu, piedāvājot unikālu pieredzi katram viesim piedalīties iespējamajos nākotnes scenārijos.

Plkst. 21 ar īpašu performanci karnevālu atklās Latvijas Kultūras akadēmijas Laikmetīgās dejas mākslas studenti. Dažādu mākslas formu mijiedarbībā darbosies astoņas skatuves un radošās darbnīcas, padarot karnevālu par trīsstāvīgu performances organismu līdz rīta gaismai.

Uz galvenās skatuves Distopia karnevāla viesus iesildīs Pisang Ambon un Inokentijs Mārpls, bet pēc pusnakts ar jaudu un enerģiju dalīsies Triānas parks, Ozols, Tesa, kā arī Latvijā pazīstamas drag karalienes. Uz K2 heartbeats skatuves ar pēdējo sirdspukstu skaņām spēlēsies DJ Toms, Rolands Če un Xantikvariāts, Gas of Latvia, DJ Enkurs, 91kidz un DJ Mosix. Trešā stāva skatuvi Audze pieskandinās Blue Jean Serenade, Vēstnieks, JUUK u.c. Savukārt uz skatuves Utopia būs iespēja mijiedarbības ceļus meklēt kopā ar tādām grupām kā EMBARK, Effekts, Rahu the Fool, Avots u.c. Elektroniskā mūzika būs sastopama uz skatuvēm Bright future un Dark elektro.

Nākamības pasaules iestājeksāmenu konsultāciju Dzejas katedrā sniegs Latvijas jaunie dzejnieki - Aivars Madris, Artis Ostups, Marija Luīze Meļķe, Raimonds Ķirķis un citi -, bet par labu atmosfēru rūpēsies grupa Alejas. Īsi pēc pusnakts katedrā sāksies iesvētību balle, kurā dzejas lasījumus papildinās viņu pašu izvēlētas muzikālas melodijas.

Latvijas mākslas akadēmijas karnevāla organizatori, kā katru gadu, sadarbosies ar citām mākslas augstskolām. Džeza ritmus visas nakts garumā nodrošinās Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti, bet ar performancēm apmeklētājus pārsteigs Latvijas Kultūras akadēmijas Laikmetīgās dejas mākslas studenti. Performanču buduārā Patvērums ikviens būs laipni aicināts kļūt par daļu no biodeju performances. Garīgo piedzīvojumu meklētājiem būs iespēja ielūkoties mistiskajā utopijas Patvērumā, kur vakara gaitā, savienojoties ar orākula pareģojumiem, varēs baudīt tējas ceremoniju un gremdēties etniskā transa mūzikā un neopsihodēliskās noskaņās. Kino portālā karnevāla nogurdinātie varēs atvilkt elpu no pasākuma burzmas, baudot tehniskā jaunrades nama 2 Annas sagatavoto filmu programmu.

 

Biļešu cenas:

• LMA studentiem - 10.00 EUR
• Studentiem, kultūras darbiniekiem, LMA absolventiem, LMA studentu draugiem – 20.00 EUR
• Citiem interesentiem – 30.00 EUR

Biļetes iespējams iegādāties divās vietās:

*Mākslas preču veikalā Vilhelms, Kr. Valdemāra ielā 9 (pretī Mākslas akadēmijai). Darba dienās no 8.30 līdz 19.00 un sestdienās no 10.00 līdz 17.00.

*Mākslas preču veikalā Radošo darbu galerija. Materiāli māksliniekiem, Artilērijas ielā 9.
Darba dienās no 10.00 līdz19.00 un sestdienās no 11.00 līdz 15.00

Ieeja karnevālā no 18 gadu vecuma.

Karnevāla jaunumiem var sekot līdzi:

karnevals.lma.lv

facebook.com/karnevals

instagram.com/lmakarnevals/

pinterest.com/lmakarnevals/

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja