Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lielais Kristaps 2021 aicina pieteikt filmas

No jūnija vidus līdz šāgada 15. augustam Latvijā reģistrēti un neatkarīgi filmu producenti un autori aicināti pieteikt filmas Nacionālajai kino balvai Lielais Kristaps, informēja organizatoru pārstāve Zane Dzene.

Nacionālās kino balvas Lielais Kristaps pasākumi šogad norisināsies no 12. līdz 15. novembrim gan digitālajā vidē, gan klātienē, ja to atļaus epidemioloģiskā situācija valstī. Jau šobrīd kinoteātri pakāpeniski atsāk darbu, un ir plānots, ka daudzas Latvijas filmas uzsāks ceļu pie saviem skatītājiem vasaras izskaņā vai rudenī, tātad konkurence par Lielā Kristapa balvām būs spraiga.

Nacionālajai kino balvai Lielais Kristaps var pieteikt jebkura garuma spēlfilmas, dokumentālās filmas, animāciju un studentu filmas, arī kopražojumus un daudzsēriju filmas, – darbus, kas pabeigti pēc 2020. gada 1. janvāra un nav piedalījušies 2020. gada Lielā Kristapa konkursā. Studentu filmu konkursam var pieteikt filmas, kuras Latvijas studenti uzņēmuši mācību ietvaros Latvijas vai ārvalstu augstskolās.

Kā ik gadu, filmu izvērtēšana notiks divās kārtās – līdz septembra beigām filmu eksperti, kuri pārstāv profesionālas kino organizācijas un institūcijas, izvirzīs nominantus balvām, savukārt Lielā Kristapa laikā darbosies starptautiska žūrija, kas noteiks laureātus 8 filmu kategorijās un 17 kinoprofesiju kategorijās. Tradicionāli Lielā Kristapa laikā tiks pasniegta balva par mūža ieguldījumu kinomākslā, arī īpašās žūrijas, skatītāju un atbalstītāju balvas.

Nacionālās kino balvas atlases komisijā šogad strādās desmit eksperti, viņus izvirza nozares profesionālās organizācijas un institūcijas – Latvijas Kinematogrāfistu savienība, Latvijas Kinoproducentu asociācija, Latvijas Scenāristu ģilde, Latvijas Kinorežisoru ģilde, Latvijas Kinooperatoru ģilde, Latvijas Filmu skaņu režisoru ģilde, Latvijas Filmu mākslinieku ģilde, FIPRESCI Latvijas nodaļa, Latvijas Animācijas asociācija un Nacionālais Kino centrs. Balvām nominēto filmu un profesionāļu saraksts tiks paziņots līdz 2021. gada 15. oktobrim.

Iepazīties ar Balvas nolikumu un aizpildīt pieteikuma anketu var mājas lapā lielaiskristaps.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja