Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Satori aicina ziedot portāla pastāvēšanai un skatīties uz patriotismu plašāk

Interneta žurnāls portāls Satori sāk ziedošanas kampaņu, lai aicinātu reflektēt par to, kāds ir laikmetīgs patriotisms, un savāktu 20 000 eiro Satori darbībai nākamgad, informēja portāla pārstāvji.

Kā rakstīts kampaņas manifestā: "Kā rodas mīlestība pret Latviju? Ne jau pēc vienas formulas. Šis gads to ir pierādījis. Par Latviju iestājas gan ar Abrenes uzrakstu uz krūtīm, gan ar sojas pienu ūsās. Pie agresoru vēstniecībām piketē gan Dainu skapja, gan Lindes un Hirša fani. Zemessardzē stājas vīri, kuriem Latvijas kods ir tēva rudzu lauks, un sievas, kurām tas ir gājiens dabā ar Zaļgalvi. Un katrs patriots ir vērtība.

Bet Satori un mūsu lasītāji nemīl akli – ne Raini, ne Levitu, ne Daugavas lokus. Mēs mīlam dzimteni, attiecībās aicinot un provocējot viņu kļūt taisnīgākai un paškritiskākai, pieņemošākai un dauzonīgākai. Galu galā, spējīgai novērtēt jaunāko mākslu un dzeju. Mēs radām laikmetīgus patriotus."

Ziedošanas kampaņa ilgs no 3. līdz 17. oktobrim un tās mērķis ir savākt 20 000 eiro interneta žurnāla darbībai 2022. gadā. Katram, kurš ziedos 50 eiro un vairāk, Satori dāvinās Marijas Luīzes Meļķes karikatūru ar autores parakstu. Kampaņas laikā tiks publicēti vairāki video, kuros sabiedrībā pazīstamas personības reflektē par patriotismu, mūsdienu patriotiskā dzeja, kā arī notiks publiska Latvijas liberālo un konservatīvo domātāju debate par laikmetīgo patriotismu.

"Finansiālā un redakcionālā neatkarība Satori bijusi svarīga vienmēr, un lielā mērā to saglabāt līdz šim izdevies, pateicoties lasītāju atbalstam," atzīst Satori izdevēja, biedrības Ascendum vadītāja Antonija Skopa. "Tāpēc šis ir jau astotais gads, kad Satori aicina lasītājus un atbalstītājus piedalīties žurnāla veidošanā ar savu ziedojumu un tādējādi vairot patriotismu."

Ziedošanas kampaņu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Šī relīze ir sagatavota ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par to saturu atbild biedrība Ascendum.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja