Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Aicina pieteikt darbus radošās izcilības festivālam ADwards 2020

Radošās izcilības festivāls ADwards turpmāk notiks martā. Šoreiz jau četrpadsmito reizi labākos Latvijas reklāmas, dizaina, sabiedrisko attiecību un pasākumu projektus vērtēs profesionāla, starptautiska žūrija. Labākie tiks apbalvoti 27. martā konferenču un pasākumu centrā Jaunā Teika, bet līdz 1. martam vērtēšanai iespējams iesniegt darbus, kuri realizēti laikā no 2018. gada 13. augusta līdz 2020. gada 1. martam, informēja balvas rīkotāju pārstāvis Emīls Lapsiņš (Deep White).

Ņemot vērā nozares attīstību un tendences, ir pilnveidotas festivāla kategorijas, vairāk nekā līdz šim izceļot atsevišķas disciplīnas. Tā, piemēram, lai pievērstu vairāk uzmanības kategorijai Print Art & Design Craft (Drukas māksla un dizains), pirmo reizi šajā kategorijā žūrijai izvirzīts vadītājs – pieredzējušais grafiskais dizainers un dizaina kritiķis no Londonas Ričards Bērds (Richard Baird). Turpmāk tiks vērtēti darbi arī pilnīgi jaunās kategorijās: Animācija, VFX & 3D Craft (Vizuālie efekti un 3D), Sound Craft (Skaņas meistarība) un Telpas un pieredzes dizains.

Kā katru gadu festivāla žūrijā, kas vienlaikus būs arī konferences lektori, pieci vietējie eksperti (šoreiz – RUSH radošais direktors Kristians Rukuts, tekstu autore un režisore Alise Zariņa, dizainere, NORD ID Riga partnere Maija Rozenfelde, Bechtle & Milzarājs radošais direktors Jānis Milzarājs un McCann Riga galvenais stratēģis Kristaps Siliņš) un pieci ārzemju eksperti: vēl bez minētā Ričarda Bērda arī zviedru reklāmas speciālists, Cannes Lions un citu pasaules prestižāko festivālu žūrijas loceklis, ADwards žūrijas prezidents Ādams Kerjs (Adam Kerj), par lieliskāko tekstu autoru Polijā atzītais Aleks Fridrihs (Alek Frydrych), itāļu jaunā reklāmas zvaigzne, daudzu festivālu laureāte Laura Trovaluši (Laura Trovalusci) un TBWA Vācijas radošā izpilddirektore Maržori Sanmartīna (Marjorieth Sanmartin).

Festivālam izveidota arī jauna, daudz ērtāka darbu iesniegšanas elektroniskā platforma. Vairāk informācijas par pieteikšanos un festivālu: www.adwards.lv.

Taču vēl pirms festivālā gaidāmajiem notikumiem ikviens interesents ir laipni aicināts pievienoties iesildošajai vieslekcijai 17. janvārī plkst. 16 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, kur viesosies Horvātijas vadošās reklāmas aģentūras Bruketa&Žinič&Grey radošais direktors Davors Bruketa (Davor Bruketa). Daudz ceļojot un vērtējot darbus reklāmas un dizaina festivālos, to skaitā Ņujorkas Cresta Awards festivāla pastāvīgajā žūrijā, viņš nonācis pie atziņas, ka tieši mazām valstīm kā Latvijai un Horvātijai (un arī maziem uzņēmumiem) mūsdienu komunikācijā ir liels potenciāls, jo izcili rezultāti nereti ir sasniedzami ar radošām idejām un nestandarta risinājumiem. 

Radošās izcilības festivālu ADwards rīko Latvian Art Directors Club, bet komunikācijas konceptu izstrādā reklāmas aģentūra McCann Riga – titula ADwards 2018 Agency of the Year ieguvēja.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja