Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Ak, Mārtij!

Nesenu laiku jaukākais un prātīgākais "kvalitatīvās žurnālistikas" pārstāvju izgudrojums – virtuālā kultūras un izklaides avīze The Daily Beast uzrunājusi manu vismīļāko kinorežisoru Martinu Skorsēzi (joprojām gan nevaru viņu "sadalīt" ar otru mīļoto - Džonu Kasavītisu), lai viņš sacer komentārus savam personīgajam "Desmit visbaismīgāko šausmu filmu" sarakstam.

"Ierindas" skatītājam Latvijā, kas kā neapzinīgs narkomāns radināts kino patērēt mūsu pāris multipleksos, Mārtija sarakstā kopumā diez vai būs daudz atpazīstamu filmu, jo tās, šaubu nav, pārsvarā ir nākušas no vismaz piecdesmit gadus senas kinovēstures (jaunākā filma listē ir Pētera Medaka 1980. gada horors Pieklīdenis/The Changeling, bet "skaļākie", protams, ir divu klasiķu drebuļdarbi - Alfreda Hičkoka Psihopāts/Psycho un Stenlija Kubrika Mirdzums/The Shining), tomēr, šķiet, Latvijā ir pietiekami daudz cilvēku, kas nopietni interesējas ne tikai par popkorna produkciju, bet nopietni vēlas atklāt sev kinovēsturi. Kaut vai tāpēc, lai lieku reizi pārliecinātos – nekas nav jauns zem šīs saules.

Uzreiz brīdinu, ka visām 10 saraksta filmām bez Skorsēzes piezīmēm uzskatāmai ilustrācijai ir pievienoti arī "kinorullīši", tā ka nenodarbojieties ar šī mana bloga izpēti darba laikā :-) Jo vairāk tāpēc, ka - var gadīties, – kliegsiet aiz bailēm.

Kā saka – šausmīgi priecīgu jums skatīšanos!

(http://www.thedailybeast.com/blogs-and-stories/2009-10-28/martin-scorseses-top-11-horror-films-of-all-time/full/)

Ak, jā – skaidrs, ka The Daily Beast redakcija nav tāpat aiz gara laika un neko darīt vērsusies pie Martina Skorsēzes, lai cienījamais režisors "sataisa vienu topiņu".

Drīzumā uz pasaules ekrāniem iznāks režisora jaunākais darbs – atkal ar Leonardo di Kaprio galvenajā lomā, taču pilnīgi negaidītā (abiem – Mārtijam un Leo) ampluā – tas būs pirmais eksperiments Skorsēzem "tīrā žanrā". Šausmu filma Shutter Island. Lai zēniem veicas!

Tikmēr mūslaiku klasiķis, kurš 17. novembrī pūtīs 67 svecītes savā dzimšandienas tortītē, jau sācis darbu pie biogrāfiskas spēlfilmas par Amerikas kulta figūru – dziedātāju, aktieri un "sabiedrisko darboni" Frenku Sinatru. Par galveno lomu filmā notiek cīņa ne bez jokiem – augstākās līgas superzvaigznes Džonijs Deps, Leo di Kaprio un Džordžs Klūnijs kā paklausīgi puikas jau četras reizes ir piedalījušies provēs. Re, kā – Holivudā tie miljoni netiek doti par smukām acīm (joks).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja