Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Apbalvojuma Laiks Ziedonim izcilniekus godinās Dzintaru koncertzālē

Imanta Ziedoņa fonds Viegli apbalvojuma Laiks Ziedonim laureātu cildināšanas ceremonija notiks 3. maijā plkst. 19:00 Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē. Ceremonijā tiks godināti laureāti visās piecās apbalvojuma nominācijās, savukārt muzikālajā daļā skanēs fonda Viegli skaistākās dziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem, portālu Diena.lv informēja fonda pārstāve Kristīne Tjarve.

Laureātu cildināšanas ceremonija notiks kultūrvēsturiskā piemineklī - Dzintaru koncertzālē, kas šogad atzīmē 80 gadu jubileju. Šogad ceremonija notiks Jūrmalas pilsētā, kur astoņus gadus dzīvojis ne tikai Imants Ziedonis, bet arī izcilais Latvijas dižgars Rainis. Abu latviešu tautas dižgaru tikšanās notika jau pagājušā gadā, kad apbalvošanas ceremonijā skanēja epizodes no Imanta Kalniņa operas Spēlēju, dancoju, kurai Imants Ziedonis pēc Raiņa lugas motīviem veidojis libretu. Bet 2015. gada rudenī Mākslas stacijā Dubulti norisinājās Imanta Ziedoņa grāmatas Mūžības temperaments. Studijas par Raini atklāšanas un fonda Viegli jaunā mūzikas albuma gaidīšanas svētku koncerts.  

"Šī gada ceremoniju mēs gribētu veidot gan kā laureātu sveikšanas pasākumu, gan arī izskaidrot skatītājiem, kāpēc tieši Novadpētniecība, Zinātne, Bērni un jaunieši, Dzīve Literatūrā, un Tautsaimniecība ir Ziedonim svarīgas kategorijas. Šis pasākums būs kā stāsts par Ziedoņa idejām, par Ziedoņa laikabiedriem, kuri pulcējās ap viņu, par to, ko viņi kopā darīja un domāja, par to, ko viņi vēlējas sasniegt. Mēs vēlētos iegriezt darbības ratu. Tāpēc šī pasākuma galvenais simbols ir dzirnakmens,” stāsta apbalvojuma ceremonijas režisors Viesturs Meikšāns.

Biļetes uz pasākumu iespējams iegādāties interneta vietnē Ekase.lv. 

Par nominantiem visās piecās kategorijās varat lasīt šeit - Laiks Ziedonim nomimanti.

Skatuves vizuālo noformējumu veidojis mākslinieks Voldemārs Johansons. Skaņdarbus no Viegli mūzikas albumiem izpildīs fonda Viegli mūziķi: Renārs Kaupers, Māra Upmane-Holšteine, Jānis Strapcāns, Raimonds Gusarevs un Jānis Holšteins-Upmanis. Ceremonijas vadītāji – Renārs Kaupers, Eva Ikstena un Jānis Holšteins - Upmanis. 

"Arī šogad mēs sniegsim iespēju ikvienam interesentam sekot līdzi ceremonijai ar Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio 1 tiešraižu palīdzību. Savukārt tos, kuri vēlas izbaudīt šo svētku atmosfēru klātienē, aicinām iegādāties biļetes ekase.lv, šādā veidā atbalsot apbalvojuma Laiks Ziedonim norisi,” aicina Kehre. 

Katrs no pieciem laureātiem saņems mākslinieces Olgas Šilovas darināto statueti un naudas balvu 3000 EUR apmērā, ko nodrošina mecenāti Boriss un Ināra Teterevi. Apbalvojuma sadarbības partneri – Latvijas Televīzija, Latvijas Radio, ziņu portāls Delfi, žurnāls Ieva, Sestdiena un draugiem.lv. Apbalvojumu organizē Imanta Ziedoņa fonds Viegli, atbalsta Jūrmalas pilsēta un apdrošināšanas sabiedrība ERGO.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja