Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ar Aerodium šovu tiks atklāts gaismas festivāls Staro Rīga

Piektdien, 15. novembrī, sāksies gaismas festivāls Staro Rīga, kas ilgs līdz 18. novembrim, informēja nodibinājuma _Rīga 2014 _pārstāve Linda Pastare. Četrus vakarus no plkst. 18 līdz 23 festivāla apmeklētāji tiks priecēti ar unikāliem gaismas mākslas objektiem Rīgas ielās un parkos.

Gaismas festivāls tiks atklāts 15. novembrī plkst. 18 Strēlnieku laukumā, piedaloties Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam, nodibinājuma Rīga 2014 vadītājai Diānai Čivlei un Aerodium pārstāvei Līgai Gablikai. Pēc svinīgās atklāšanas būs skatāms Aerodium uzvedums, kurš daudzkārt bijis redzams ārpus Latvijas, taču Rīgā tiks demonstrēts pirmo reizi. Iespaidīgais šovs apliecinās profesionāļu veiklību darbojoties gaismas tunelī.

Šis būs jau sestais festivāls Staro Rīga, kas gadu gaitā ir kļuvis par vienu no gaidītākajiem pasākumiem Rīgas kultūras dzīvē. Šogad festivālā ietverti vairāk nekā 30 objekti, kas rosinās ieraudzīt pazīstamas vietas jaunā gaismā. 2013. gada festivāla mākslinieciskā koncepcija ir Seši stāsti par prieku, tādējādi piesakot Eiropas kultūras galvaspilsētas gada notikumu programmu, kas arī sadalīta sešās tematiskajās līnijās.

Festivāla pamatmaršruts būs pilsētas centrālā pilsētas ass Brīvības iela no Daugavmalas līdz Juglai, metot lokus Vecrīgā, Esplanādē un Miera ielā, ar objektiem arī apkaimēs.

Gaismas festivāla ietvaros novembrī tiks realizēta tikai daļa no pieteiktajiem objektiem, jo citas radošās idejas būs skatāmas Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas nedēļas nogalē 17. - 19. janvārī, kad līdztekus citiem  notikumiem rīdziniekus un pilsētas viesus priecēs Staro Rīga speciālizlaidums.

Plašāka informācija par Staro Rīga - www.staroriga.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja