Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Blakus nojauktajam okupācijas piemineklim Uzvaras parkā notiks performance

Trešdien, 8. februārī, plkst. 15.00 Uzvaras parkā notiks zviedru mākslinieces Emmas Beklundas (Emma Bäcklund) zibakcija–performance Renegāti, informēja ISSP pārstāvji.

Ņemot vērā neseno un pagātnes spriedzi ap 2022. gada augustā nojaukto pieminekli Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem, performance Renegāti var tikt uzskatīta par mēģinājumu kliedēt šīs vietas spriedzi, vienlaikus atzīstot traumu, kas joprojām ir klātesoša, gluži kā fantomiska ekstremitāte. Performance spēlējas ar rotaļīguma un stagnācijas pretstatījumiem, pētot, kā caur horeogrāfiju un ķermeņa pieredzi iespējams kaut vai uz brīdi transformēt publisko telpu.

Performance notiks Bāriņu ielas pusē – zaļajā laukumā, kur notiek automašīnu kustība, un to varēs vērot no ielas pretējās puses. Ilgums: 20 min. Māksliniece aicina arī piedalīties performancē, iepriekš piesakoties uz [email protected].

Emma Beklunda strādā ar fotogrāfiju, performances mākslu un instalāciju. Integrējot dejas praksi un interesi par neirozinātni, viņa veido darbus, kuros apvienota gan kognitīvā, gan fiziskā pieredze. Kopš janvāra sākuma viņa uzturas Rīgā ISSP mākslinieku rezidences programmas ietvaros.

Performance Renegāti veidota sadarbībā ar ISSP Jauniešu skolu un brīvprātīgajiem izpildītājiem. Rezidenču programmu atbalsta Ziemeļvalstu Kultūras punkts.

ISSP mākslinieku rezidenci īsteno Biedrība ISSP. Tā sniedz iespēju fotogrāfiem, māksliniekiem un kuratoriem koncentrēti strādāt pie personīgajiem projektiem un projektiem, kas balstīti mijiedarbībā ar Rīgu un tās iedzīvotājiem, pētot vietējo sociālo un kultūras kontekstu un iesaistoties ISSP aktivitāšu platformā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja