Laika ziņas
Šodien
Migla

Ciklā Diagnoze – kino rādīs dokumentālo filmu Bet stunda nāk

Ceturtdien, 6. novembrī, plkst. 18.30 LKA Rīgas Kino muzejā notiks cikla Diagnoze – kino seanss, kurā būs iespēja noskatīties Jura Poškus dokumentālo filmu Bet stunda nāk (2003), informēja muzeja pārstāve Zane Balčus.

Filmas galvenie varoņi Ēriks un Daniels Rīgas ielās sludina Evanģēliju un savu izpratni par moderno kristiešu dzīvi. Kaut arī draugi, tie ieņem radikāli pretējas ideālista un materiālista pozīcijas. Misijas sajūtu tiem dod Bībele, kas ir viņu rokasgrāmata neierastajā pilsētas vidē. Bet stunda nāk ir grotesks un reizē patiess stāsts par cilvēkiem, kas mēģina savienot fanātisku ticību ar pasaulīgās dzīves kārdinājumiem un izdzīvošanas prasībām.

Režisors Juris Poškus par šo filmu saņēmis Lielā Kristapa balvu kā labākais dokumentālas filmas režisors. Filmu uzņēmis operators Andrejs Rudzāts. 2014. gads ir jubilejas gads filmas režisoram, kā arī pagājuši nu jau vairāk kā desmit gadi, kas šķir filmas uzņemšans brīdi no šodienas, dodot iespēju skatītājiem atkal (vai arī no jauna) satikties ar vieniem no vitālākajiem dokumentālo filmu varoņiem pēdējā laika latviešu dokumentālajā kino.

Diagnoze – kino ir LKA Rīgas Kino muzeja realizēts projekts – latviešu kino seansu programma ar dokumentālu ievirzi, kurā skatītājiem piedāvāta iespēja iepazīties ar dažādu žanru filmām, laikmetu liecībām kinožurnālos un aktuālu tēmu interpretācijām.

Seansa garums – 90'. Ieeja bez maksas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja