Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Dažādu mākslu un garšu piedzīvojums. Sestdien Lūznavas muižā – jau devītais Mākslas pikniks

Jau devīto gadu šajā nedēļas nogalē, 13. jūlijā, plkst. 15.00–22.00 Lūznavas muižas teritorijā Rēzeknes novadā notiks mākslu un garšu festivāls Mākslas pikniks 2024. Tas kļuvis par daudzu gaidītu un iemīļotu vasaras pasākumu, un šogad festivāla programma ir tikpat raiba kā citus gadus

Mākslas piknika mūzikas programmā būs iespēja dzirdēt grupu Zāle ar maigām melodijām un neierastiem mūzikas instrumentu apvienojumiem, apvienību Kalnejas ar tautasdziesmu aranžijām un oriģinālmūziku, Marta Dreļa kvartetu ar džeza standartiem un M. Dreļa, L. Svikšas, M. Lipska oriģinālkompozīcijām, kā arī duetu Skaņu dārzs ar siltas balss un arfas valdzinošo skanējumu. Vakara koncertā uzstāsies latviešu mūsdienu tautas mūzikas apvienība Raxtu raxti.

Festivālā būs skatāmas laikmetīgās dejas izrādes Līdz nāve mūs šķirs (horeogrāfe Rūta Pūce) un Kapeņu stāstiņi (horeogrāfe Ilze Zīriņa), būs iespēja redzēt arī jaunākās Latvijas filmas un animācijas filmas, kā arī muzikālo izrādi Tik vien Austra, kurā piedalās Latgales Mūzikas un mākslas vidusskolas audzēkņi sadarbībā ar teātri Joriks.

Arī šogad Mākslas piknikā notiks Latgales mākslinieču apvienības V.I.V.A. plenērs un pop-up galerija, kurā mākslinieces Agra Ritiņa, Vēsma Ušpele, Ilze Griezāne un Vija Stupāne piešķirs jaunu, krāsainu sajūtu krēsliem. Piedaloties keramikas cepļa izņemšanā, varēs aprunāties ar Cukrasātas podniekiem Staņislavu Viļumu un Violu Annu Bīriņu; savukārt Aivars Ušpelis aicinās iemēģināt roku māla mīcīšanā un veidošanā. Vēl būs iespēja apskatīt Evikas Muiznieces radīto tērpu kolekciju Pateiba, kas pilnībā tapusi no otrreiz izmantotiem materiāliem.

Kā ierasts, Mākslas piknikā ikviens apmeklētājs pats var radīt vai kļūt par mākslas piedzīvojuma daļu, piedaloties meistardarbnīcās (dabas izglītības spēles, sietspiede, sapņu ķērāju veidošana u. c.). Gaidāma lielo Mārtiņa burbuļu performance, iespēja trenēties loka šaušanā un supošanā, izlēkāšanās Svilpaunieku tīklu parkā. Bērniem un vecākiem patiks Mailīšu karuseļi, kas ir kā stāsti par dažādiem notikumiem, dabu, cilvēkiem un zvēriņiem, pasakām un teikām. Varēs izvizināties Baltās grāmatas karuselī, kas ir rakstnieka un mākslinieka Jāņa Jaunsudrabiņa stāsts par savu bērnību.

Īpašais festivāla viesis būs burvju mākslinieks The Charming Jay no Dienvidkorejas. Vēl Lūznavā viesosies Latgales Retro auto un moto klubs ar izstādi un meistarklasi, muižā būs skatāmas Ingas Stikutes gleznas un fotoizstāde Sociālā uzņēmējdarbība Latvijā.

Protams, neiztiks arī bez garšu ceļojuma, kurā vedīs gan vietējie uzņēmēji, gan tālāki viesi.

Sīkāk – Luznavasmuiza.lv. Biļetes – Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja