Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Esplanādē notiks bērnu zīmējumu konkursa "Tīras krāsas, tīra Latvija!” izstāde

Otrdien Esplanādē no plkst.12 līdz plkst.17 notiks bērnu zīmējumu konkursa - akcijas "Tīras krāsas, tīra Latvija!" izstāde un labāko zīmējumu apbalvošanas ceremonija, informē Lielās talkas Kultūras talku koordinatore Aiva Rozenberga.

Viņa atgādina, ka konkursā piedalījās aptuveni piecdesmit mākslas skolas no visas Latvijas, kopumā radot vairāk nekā trīssimt košus un interesantus zīmējumus, kurus ikviens varēs rīt apskatīt Esplanādē. Savukārt vēl šodien, 3.maijā, ikviens Lielās talkas mājaslapā (www.talkas.lv, sadaļā "Konkursi") var nobalsot par sev tīkamāko zīmējumu .

Jauno mākslinieku darbus vērtēs profesionāļu žūrija - Laikmetīgās mākslas centra direktore Solvita Krese, mākslas vēsturniece Laima Slava, mākslinieki Vija un Kaspars Zariņi un Kristiāns Brekte. Akcijas autore ir Latvijas Mākslas akadēmijas studente, LTV žurnāliste Anete Lesīte.

Plkst.12 izstādes apskatei startu dos Siguldas un Talsu jauniešu pūtēju orķestru defilē priekšnesumi, plkst.12.30 žūrija paziņos labāko zīmējumu autorus, savukārt no plkst.12 līdz 17 ikvienam izstādes apmeklētājam tiks dota iespēja pašam izmēģināt savu zīmēšanas prasmi radošajā darbnīcā.

"Lielās Talkas tradīciju šogad kuplināja arī Kultūras talkas. Tās izpaudās kā koru, dejas kolektīvu, folkloras kopu un orķestru dziesmotās talkas visā Latvijā, bērnu zīmējumu konkurss "Tīras krāsas, tīra Latvija!" mākslas skolās, sienas apgleznošana Ķengaragā. Šogad arī tika aizsākta Pagalmu labiekārtošanas kustība Lielo talku ietvaros, divus Rīgas pagalmus - Ziepniekkalnā un Čiekurkalnā - ar profesionāļu palīdzību un pašu iedzīvotāju iesaistīšanos pārvēršot par daudz skaistākiem un ērtākiem visu kopīgai laika pavadīšanai. Tādējādi Lielās Talkas rīkotāji uzsver, ka Talka nav tikai atkritumu vākšana, bet tā ir arī koku un puķu stādīšana, pagalmu sakopšana, soliņu uzstādīšana, tiltiņu atjaunošana," piebilst A.Rozenberga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja