Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Folkklubu "Ala" izliek no telpām, tā vietā taps divi atsevišķi tautiski krodziņi

Folkklubs "Ala" apmēram pirms mēneša izlikts no telpām Audēju ielā, tā veidotājiem nodarot 15 tūkstošu latu zaudējumu.

Jūlijā gan taps divi līdzīgi krodziņi, ko patstāvīgi veidos abi līdzšinējie "Alas" veidotāji, aģentūrai BNS pastāstīja viens no folkkluba "Ala" vadītājiem Krišjānis Putniņš.

Līdzšinējā folkkluba darbība tika apturēta aptuveni pirms mēneša, kad tā telpu apsaimniekotājs - SIA "Audēju nami" -, cīnoties ar finansiālām grūtībām, namu apķīlāja un nolēma klubu no telpām izlikt, tā vietā izklaides vietu organizējot paši. "Alas" veidotājus gan sarūgtinājis veids, kā tas noticis - kādudien kluba durvīm nomainīta slēdzene, tā logi aizklāti ar plēvēm un uz durvīm uzlikts paziņojums par to, ka klubs darbu pārtraucis.

Slēgtajās telpās palikuši kluba pārtikas un alus krājumi, kas aizgājuši postā, kā arī datori un citas lietas, kas nu jau ir to īpašnieku rokās. "Alas" darbinieki lēš, ka klubam, tā darbību pārtraucot, nodarīti aptuveni 15 tūkstošu latu zaudējumi, ieskaitot iemaksāto drošības naudu, sabojāto pārtiku un alu, kā arī pašu ienākumus, kas par dīkstāves laiku gājuši secen. Tomēr tiesāšanās ar "Audēju namiem", visticamāk, nenotikšot.

Putniņš uzsvēra, ka kluba apmeklētība bijusi augsta, ienākumi bijuši stabili un visas saistības ar telpu īpašniekiem bijušas nokārtotas.

Sazarota ir arī folkkluba idejas tālākā nākotne. Putniņš jau atradis telpas sava folkkluba veidošanai. Tas būs tautisks krodziņš, ļoti līdzīgs bijušajam folkklubam "Ala" un atradīsies Smilšu ielā 16, to iecerēts atvērt jūlija beigās. Putniņš arī šajā vietā sola organizēt regulārus dzīvās mūzikas priekšnesumus.

Šā klubiņa ierīkošanai nepieciešami aptuveni desmit tūkstoši latu, daļu šīs summas gatavi sniegt folkkluba atbalstītāji - vairākas privātpersonas. Šajā klubā strādāšot lielākā daļa bijušo "Alas" darbinieku, kas palikuši lojāli esošajam darba devējam.

Savukārt Putniņa bijušais darījumu partneris, ar kuru savulaik kopā izveidota "Ala", ir aizgājis savu ceļu un nolēmis Grēcinieku ielā 11 izveidot jaunu folkklubu, kuru esot plānots atklāt jūlija sākumā, vēstī informācija mājaslapā www.folkklubs.lv.

Ar "Audēju namu" pārstāvjiem aģentūrai BNS pēc vairākkārtējiem mēģinājumiem neizdevās sazināties.

Folkklubs "Ala" Audēju ielā tika atvērts 2009.gada novembrī un ātri vien iemantoja popularitāti latviešu folkmūzikas un mielasta cienītāju vidū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja