Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Pasniegtas Latvijas sabiedrisko mediju balvas Kilograms kultūras 2018

Vakar, 26. februārī Latvijas Mākslas akadēmijā noritēja sabiedrisko mediju nozīmīgākais notikums kultūrā – balvas Kilograms kultūras 2018 pasniegšanas ceremonija, informēja Latvijas Televīzijas pārstāve Krista Luīze Priedīte.

Balvas nominantus, kā ierasts, izvirzīja kopīga Latvijas Televīzijas, Latvijas Radio un LSM.lv žūrija, bet kilograma atsvaru un Rietumu Bankas labdarības fonda nodrošināto prēmiju sadalījumu tiem kultūras notikumiem, kas piesātinātajā simtgadē Latvijas iedzīvotājiem palikuši atmiņā visspilgtāk un patikuši vislabāk, noteica skatītāju balsojums. 

Kategorijā Vizuālā māksla balvu saņēma Ieva Jurjāne par personālizstādi Gals & sākums (Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, kuratore Ieva Kalnača). Kategorijā Literatūra balvu saņēma Māra Zālīte par romānu Paradīzes putni (izdevniecība Dienas grāmata). Režisores Ināras Kolmanes filma Bille (studija Deviņi), kas tapusi programmas Latvijas filmas Latvijas simtgadei ietvaros, saņēma balvu kategorijā Kino. Kategorijā Teātris triumfēja vērienīgais Elmāra Seņkova uzvedums Pūt, vējiņi! Latvijas Nacionālajā teātrī.

Izstāde Latvijas gadsimts Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā saņēma apbalvojumu nominācijā Mantojums. Kategorijā Mūzika balvu saņēma XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku ietvaros notikušā latviešu vokālsimfoniskās mūzikas koncerta radošā komanda diriģenta Mārtiņa Ozoliņa un režisora Dāvja Sīmaņa vadībā. Par gada Pārsteigumu skatītāji un klausītāji atzinuši ekstravaganto spēlfilmu Kriminālās ekselences fonds (režisors un scenārija autors Oskars Rupenheits, COMETE Films, fon Films, Jura Podnieka Studija). Aktieris Andris Daugaviņš atzina, ka lielākais pārsteigums komandai bijis tas, ka filma nominēta kategorijā Pārsteigums, ne Kino.

Šī gada lielākā intriga bija apbalvojuma jaunākā nominācija – Kultūrvieta. Vislielāko balsotāju atzinību saņēma autobusu pietura Šķieneri. Balvu saņēma māksliniece Linda Riņķe, kuras vadībā tā tapa tik unikāla un neatkārtojama. Saņemot balvu, Linda neslēpa emocijas un saviļņojumu, un teica lielu paldies katram, kurš palīdzējis strādāt pie pieturas.

Savukārt kategorijā Notikums balvu saņēma XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki (Latvijas Nacionālais kultūras centrs). Deju svētku virsvadītājs Jānis Purviņš, sakot pateicības vārdus, teica emocionālu runu par svētku nozīmi: "Es esmu absolūti pārliecināts, ka latvietis ir spēcīgs, latvietis ir stiprs, skaists, latvietis mīl savu zemi, ciena savu ģimeni, un, pat ja reizēm mēs to aizmirstam, tad, paldies Dievam, mums reizi piecos gados ir šie svētki.”

Katras kategorijas uzvarētāji saņēma ne vien īpašo Kultūras kilogramu, bet arī 1000 EUR naudas balvu no Rietumu Bankas labdarības fonda, kas atbalsta balvu un ceremonijas norisi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja