Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Grāmatu sārts

Domāju, ka dažs labs skolēns nevarēja slēpt savu sajūsmu, lasot ziņu, ka kāds bariņš ļaužu krāvuši sārtā grāmatas, ko citam tā negribas lasīt skolas solā, un deguši guni. Taču, manuprāt, lielākā daļa sabiedrības šo ziņu ignorēja vai iepazinās tik daudz, ka bija pamanījuši pie jaunākās informācijas, jo vai visi plašsaziņas līdzekļi to atspoguļoja pietiekoši plaši, pie reizes atgādinot, ka Latvijā darbojas tāda organizācija kā Jaunā paaudze. Citi, protams, nosodīja, sak', ja nav [tā prātiņa], tad nav [tā prātiņa]! Un, kā runā vecāki cilvēki, ar karoti to neieliesi.

Jaunās paaudzes šefs savā paskaidrojumā raksta, ka tā bijusi brīvprātīga cilvēku rīcība, kuras pamatojumu var atrast Svētajos rakstos. Nevar nepasmaidīt! Tad arī atgriešanās pie burvju un raganu medīšanas un dedzināšanas arī noderētu, jo, iespējams, tieši viņi vainīgi, ka mūsu zemē lietas notiek tieši tā un ne savādāk.

Bet, ja padomā, kāpēc sabiedrībai būtu jāuztraucas un jāpievērš  uzmanība tik šauram iedzīvotāju bariņam, kas savā paštaisnā pārliecībā ālējas? Grāmatas viņu īpašums, lai dedzina! Taču nepārmetam, ka kāds atbrīvojas no sev nevajadzīgām mantām (vecām drēbēm, rotaļlietām u.c.). Un es nedomāju, ka par tādu organizāciju un viņu (anti) varoņdarbiem būtu vērts runāt. Ja viņi darīs ko likuma burtam neatbilstošu, ticu, ka tiesībsargājošās institūcijas reaģēs adekvāti.

Rakstītu vārdu neizkvēpināsi, nepaliksim bez literatūras savas klasikas! Skaidrs, ka lielāks labums būtu no tā, ka šīs grāmatas tiktu nodotas organizācijām, kas arī šajā laikā mēģina palīdzēt ģimenēm, atbalstīt skolēnus. Tāpēc labprāt aicinātu visus, kam mājās ir kādas grāmatas vai citas skolā tīri praktiski izmantojamas lietas, kas pašiem vairs nešķiet saistošas (kā sakās, vienkārši esat no tām 'izauguši'), nodot tās organizācijām, kas savukārt pratīs palīdzēt kādai ģimenei, kurā aug Latvijas nākošie izcilnieki!

P.S. Vienīgi ar to dedzināšanu varēja pagaidīt. Vasarā tāpat karsti, bet, iespējams, ziemas aukstajos mēnešos lieti noderēs. Bet tas jau tāds joks. :)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja