Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Herakls un Atēna skulptūru mežā. LNMM Grieķijas dienās – lekcijas, darbnīcas, animācija

Iespēja bagātināt savas zināšanas par sengrieķu kultūru un tās ietekmi uz Eiropas kultūrvidi, praktiski piedzīvot antīko mākslu un baudīt īpaši atlasītu animācijas filmu programmu – tā organizatori, Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (LNMM), piesaka Grieķijas dienu pasākumus, kas no 22. līdz 24. martam norisināsies Muzeju krātuvē Rīgā, Pulka ielā 8, antīkās un renesanses tēlniecības nolējumu ekspozīcijā Skulptūru mežs.

Šajā ekspozīcijā kopš 2020. gada rudens pastāvīgi apskatāmas pasaulslavenu Senās Grieķijas, Senās Romas un renesanses tēlniecības meistardarbu ģipša kopijas no LNMM Ārzemju mākslas departamenta kolekcijas.

Grieķijas dienu lekciju un meistardarbnīcu cikls notiks, godinot Grieķijas Neatkarības dienu (tā tiek atzīmēta 25. martā), un to piedāvā LNMM sadarbībā ar Grieķijas vēstniecību Latvijā un Latvijas Universitātes mācībspēkiem. Dalība ikvienam interesentam Grieķijas dienu norisēs ir bez maksas, tiesa, vietu skaits ir ierobežots, tāpēc pasākumiem jāpiesakās iepriekš pa tālruni 67357525 vai e-pastu [email protected].

Šodien, 22. martā, LU Humanitāro zinātņu fakultātes Klasiskās filoloģijas nodaļas un Hellēnistikas centra pasniedzēju sagatavotās lekcijas ļaus tuvplānā iepazīt sengrieķu autoru tekstus un pasauli, kādā dzīvoja antīkie varoņi. Īpaša vērība tiks pievērsta tam, kādus nospiedumus tie atstājuši mūsdienu Eiropas kultūrā. Plkst. 12.00 Ilona Gorņeva aicina uz lekciju Herakls cauri laikiem. Traģiskais, komiskais, varonīgais, bet plkst. 15.00 Ilze Rūmniece piedāvās lekciju Atēnas dzīve atraktīvākajās sengrieķu tekstu liecībās (VIII gs. p.m.ē.–II gs. m.ē.). Savukārt LU HZF Baltu filoloģijas programmas profesors Ojārs Lāms lekcijā Dienvidu Aspasija/Ziemeļu Aspazija plkst. 13.30 aicinās ielūkoties latviešu dzejnieces Aspazijas radošajā dzīvē, meklējot saikni ar antīko Aspasiju.

23. martā LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Mākslas un tehnoloģiju nodaļas docenti rosinās iesaistīties praktiskās radošajās aktivitātēs, kurās ikviens varēs ļauties iedvesmai, zīmējot un skicējot, kā arī diskutējot par skulptūru estētiskajām kvalitātēm. Zīmēšanas nodarbību plkst. 10.30 vadīs Juris Nikiforovs, bet skicēšanas nodarbību plkst. 14.00 – Austra Celmiņa-Ķeirāne. Visbeidzot 24. martā visas dienas garumā no plkst. 11.00 līdz 17.00 jaunākie Grieķijas dienu apmeklētāji varēs noskatīties astoņas Starptautiskā animācijas festivāla Animasyros dalībnieku filmas, no kurām divas ir latviešu multiplikatoru veidotas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja