Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Izsludināta ISSP Jauniešu skola – ievads fotogrāfijā un vizuālā lasītprasmē pusaudžiem

Fotogrāfijas izglītības platforma ISSP Skola no 5. oktobra pirmo reizi piedāvā programmu fotogrāfijā un vizuālā lasītprasmē, kas īpaši veidota jauniešiem vecumā no 11 līdz 17 gadiem. ISSP Jauniešu skola gada garumā aicinās pusaudžus radoši iepazīt fotogrāfiju un tās plašos izmantošanas veidus, kā arī apgūt attēlu veidošanas pamatprasmes fotogrāfu Līvas Graudumnieces un Adelīnas Kalniņas vadībā.

Mūsdienās fotogrāfija ir viens no izplatītākajiem medijiem – saskaramies ar to pilsētvidē, skolā, medijos, mājās, sociālajos tīklos. Katru dienu tiek patērēti un radīti miljoniem jaunu attēlu, tāpēc mūsdienu pusaudžiem ir īpaši svarīgi apgūt vizuālo lasītprasmi un spēju kritiski izvērtēt attēlu sniegto informāciju. Jaunizveidotajā ISSP Jauniešu skolā dalībnieki iepazīsies ar fotogrāfijas virzienu daudzveidību – no dokumentālās līdz mākslas fotogrāfijai, no mediju un reklāmu attēliem līdz sociālo tīklu selfijiem. Iedziļinoties un izmēģinot fotogrāfiju kā vizuālās mākslas mediju, nodarbības veicinās izpratni par mūsdienu kultūru un estētiku, kā arī spēju domāt kritiski un darboties radoši gan individuāli, gan kopā ar domubiedriem.

Programmas gaitā caur praktiskiem uzdevumiem, diskusijām un eksperimentiem dalībnieki gūs priekšstatu par tādām tēmām kā fotokameras uzbūve, kompozīcija, fotogrāfijas žanri, vizuālu stāstu veidošana un mākslas kritika. 

Nodarbības notiks divās grupās. Audzēkņiem vecumā no 11 līdz 14 gadiem tās vadīs jaunā fotogrāfe Adelīna Kalniņa, kura sniegs ieskatu fotogrāfijas medijā gan no tehniskās, gan radošās puses, kā arī papildinās nodarbības ar izzinošām pastaigām un ekskursijām. "Mākslā nav pareizu un nepareizu atbilžu, tā ir atvērta dažādām interpretācijām – par šo tēmu runāsim, kopā apmeklējot izstādes un diskutējot par tām," komentē Kalniņa, kura ar bērniem un jauniešiem strādā kopš 2017. gada.

Savukārt ISSP Jauniešu skolas dalībniekus vecumā no 15 līdz 17 gadiem izglītos māksliniece un praktizējoša pedagoģe Līva Graudumniece, kura mudinās ne tikai analizēt citu autoru darbus, bet arī pašiem attīstīt savu individuālo gaumi un stilu fotogrāfijā.

Katrai vecuma grupai nodarbības notiks vienu reizi nedēļā, otrdienu un trešdienu vakaros no plkst. 16.00 līdz 18.00 Rīgas centrā, Berga bazārā. Kurss paredzēts ikvienam jaunietim (11–17 g. v.) ar interesi par fotogrāfiju un radošu izpaušanos; priekšzināšanas nav nepieciešamas. Lai piedalītos, nepieciešama vienkārša digitāla fotokamera vai mobilais telefons ar fotokameras funkciju.

Kursu piedāvā Biedrība ISSP – laikmetīgās fotogrāfijas platforma ar vairāk nekā 14 gadu starptautisku pieredzi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja