Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Karikatūrists Gatis Šļūka kampaņas Kultūru VAIG?!? karikatūrā pievērš uzmanību nevienlīdzīgajiem pulcēšanās ierobežojumiem

Karikatūru mākslinieks Gatis Šļūka radījis otru kultūrjomas atbalstošajai kampaņai Kultūru VAIG?!? veltītu karikatūru, ironiskā veidā atspoguļojot sabiedriskās ēdināšanas un kultūras jomā saskatāmos, nevienlīdzīgos pulcēšanās ierobežojumus, informēja Liepaja Music projektu vadītāja Irita Kalēja.

Balstoties Covid-19 izstrādātajos un noteiktajos ierobežojumos, nesamērība vērojama cilvēku pulcēšanās ietvaros, kuri paredz, ka kafejnīcās un restorānos pie viena galdiņa iekštelpās var sēdēt 8 cilvēki, savukārt āra telpās cilvēku skaita ierobežojums vairs netiek noteikts. Turpretim kultūras pasākumu norišu vietās aizvien tiek pieprasīta ne mazāka kā 1 metra distance vai aizsargbarjera starp katrām divām fiksētu, personalizētu sēdvietu grupām, 2 apmeklētāji var sēdēt blakus, ja nav no vienas mājsaimniecības, taču līdz 4 apmeklētājiem var sēdēt blakus tikai tad, ja ir no vienas mājsaimniecības.

Mākslinieka karikatūrā šī acīmredzamā nesamērība tiek risināta asprātīgā veidā, attēlojot kādu kultūras norisi un dialogu starp kārtībsargiem un pasākuma apmeklētājiem, kuri jautā: "Bet, ja pa vidu noliekam galdiņu ar ēdienu, tad var?"

Tāpat arī kultūras jomu pārstāvošie speciālisti un profesionāļi, regulāri sekojot līdzi ierobežojumos veiktajām izmaiņām un pamanot acīmredzamās pretrunas dažādu lēmējvaru izplatītajā informācijā un noteikumos, pēdējā laikā aizvien biežāk uzdod sev jautājumu, vai tiešām nepieciešama kultūras pasākumu pārdefinēšana uz ēdināšanas pakalpojuma formātu, lai vienkārši rastu iespēju normālai jomas funkcionēšanas iespējamībai? Un kāpēc, spriežot pēc aizvien šķietami nesamērīgajiem noteikumiem, kuri tiek attiecināti uz nozari kopumā, pie vienas reālās Covid-19 pandēmijas konteksta vienai nozarei noteikumi ir vieni, taču citai – pavisam citi?

Iepriekšējā mākslinieka Gata Šļūkas radītā karikatūra iniciatīvas Kultūru VAIG?!? ietvaros  atspoguļoja mūziķu centienus ieņemt gluži vai jaunu kiberformu, kura radusies un vērienīgi izvērsusies Covid-19 pandēmijas ietvaros un aplūkojama organizācijas Liepaja Music sociālo kontu ietvaros.

Kultūru VAIG?!? mērķis ir radošā, izglītojošā, nedaudz pašironiskā veidā iezīmēt kultūras jomas ikdienas izaicinājumus un centienus pašrealizācijai ierobežojošo apstākļu ietvaros. Iniciatīvas darbības tiek izvērstas organizācijas Liepaja Music sociālo kontu Facebook un Instagram ietvaros, kā arī Youtube kanālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja