Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kaulu kundze Ketija Reihsa Latvijā

Izklaide TV 30.jūlijā piedāvās ekskluzīvu Viestarta Gailīša interviju ar kriminālromānu rakstnieci, seriāla Nozieguma skelets scenāristi Ketiju Reihsu.

Intervija ar amerikāņu bestsellera un televīzijas seriāla Bones autori Ketiju Reihsu notika, kad viņa bija ieradusies Latvijā kopā ar vīru, kurš dzimis Latvijā, apciemot radus. Latvijā ir publicēti divi viņas romāni – Noslēpumainie kauli (Bare Bones) un Bīstamie noslēpumi (Grave Secrets). TV3 demonstrē seriālu Nozieguma skelets (Bones), Ketija Reihsa ir tā autore un producente. Grāmata Noslēpumainie kauli jūlijā tiks izdota atkārtoti. Pazīstamā amerikāņu tiesu antropoloģe un slavena detektīvromānu rakstniece. Precējusies ar latvieti.

Viņas romāni ir bijuši starp visvairāk pirktajiem romāniem britu The Times un amerikāņu New York Times populārākās literatūras sarakstos.

Seriāla Nozieguma skelets pirmo daļu (kopā piecas) noskatījušies apmēram 10 miljoni skatītāju, otro – pāri astoņiem miljoniem skatītāju. Žurnāls New York 2005. gadā to nodēvēja par «labāko no jaunajiem seriāliem». Savukārt TV seriāla Nozieguma skelets skatītājus pārsteigs Ketijas Reihsas, antropoloģes, zinātnieces un veiksmīgas rakstnieces, vizuālā līdzība ar aktrisi Emīliju Dešanelu, kura seriālā spēlē tiesu ekspertes Temperansas Brenanas lomu. Nenoliedzami, Brenanas tēlā ir daudz pašas Ketijas Reihsas piedzīvotā un pieredzētā.

V.Gailītis: Liela daļa rakstnieku raksta, smeļoties personīgajā pieredzē, taču autoram arī jāspēj distancēties no tās. Kā saprotu, jūsu gadījumā tas nebija grūti, jo tiesu eksperta pienākumi prasa distancēšanos no ikdienas darbā redzamajām šausmām.

K.Reihsa: Jā, tā ir. Lai darītu šo darbu, ir jābūt spējīgam uzturēt noteiktu emocionālo distanci un zinātnisko objektivitāti. Pēdējās trīs lietas, ar kurām šogad esmu strādājusi, ir bērnu slepkavības lietas – viena Kanādā un divas ASV. Un tās ir smagas. Ir nepieciešama noteikta psiholoģiskā uzbūve, lai spētu ar tām strādāt. Pirmā grāmata, ko uzrakstīju, bija manuskripts trešajā personā. Taču es nebiju apmierināta, šis piegājiens nedarbojās. Biju uzrakstījusi apmēram divas trešdaļas, pārlasīju tās un secināju, ka romāns ir garlaicīgs. Pārtraucu to rakstīt. Tad sāku no jauna – pirmajā personā. Secināju, ka tā ir labāk. Temperansas Brenanas stāsts sakņojas manā darbā. Tādējādi es stāstu savu stāstu caur viņu.

Vai jūsu ģimene ir saistīta ar Latviju?

Jā, mans vīrs ir dzimis šeit Otrā pasaules kara laikā. Kopā ar mums Latvijā ieradusies arī mana vīramāsa un māsīca, viņas dēls, mani divi bērni, znots un mazdēls. Man šeit ir pilns ar latviešu radiniekiem!

Pilnu interviju ar rakstnieci lasiet 30.jūlija Izklaide TV .



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja