Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

KDi iesaka: Mandolīna plus kontrabass

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Mandolīna plus kontrabass 

Sestdien, 26. oktobrī, Liepājā uzstāsies harismātiskais mandolīnists Avi Avitals un džeza kontrabasists Omers Avitals. Viņi nav radinieki un nāk no dažādām muzikālajām pasaulēm, taču māksliniekus vieno gan uzvārds, gan marokāņu izcelsme un Izraēlā pavadītā bērnība. 2017. gadā viņi izdeva albumu Avital Meets Avital/ Avitals satiek Avitalu, kurā iekļautie stilistiski daudzveidīgie skaņdarbi veido Liepājā gaidāmā koncerta programmas pamatu. To iedvesmojusi akadēmiskā mūzika, Marokas folklora, Izraēlas mūzikas harmonijas un Vidusjūras ritmi. Avi Avitala un Omera Avitala daiļradē klasika sastop džezu, tradīcija – modernismu, Austrumi – Rietumus. Koncertā būs improvizācijas mirkļi, rotaļīgi, jestri, uz deju rosinoši skaņdarbi un melanholijas pilni opusi. Skanējumu kuplinās džeza pianists Jonatans Avišajs un perkusionists Itamars Doari.

Koncerts

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 26.X plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–20

***

Vijolnieka solo

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncertmeistars Georgs Sarkisjans savai jaunajai soloprogrammai atlasījis virtuozus, liriskus, spēcīgus un daudzkrāsainus opusus – Johana Sebastiāna Baha partitu, Ežēna Izaī Otro sonāti, spēles triku pārpilno Bēlas Bartoka Sonāti un mūsdienu amerikāņu klasiķa Džona Koriljāno Čakonu sarkanajai vijolei. Pulicera balvas, Grammy un Oskara ieguvēja Džona Koriljāno mūzika Latvijā skan reti, tāpēc nepalaidiet garām šo koncertu.

Georgs Sarkisjans

Lielajā ģildē 31.X plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

***

Dīva

Piektdien, 25. oktobrī, Rīgas klubā First uzstāsies Ukrainas ekstravagantākā dīva Maruv. Viņa dzied angļu valodā, un viņas hitu skanējums ir maksimāli pietuvināts aktuālajai Rietumu popmūzikai. Maruv lakonisko, grafisko šovu papildina izaicinošas kustības un lateksa kostīmi.

Maruv

Klubā First 25.X plkst. 23

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 20,36

***

Pirmatskaņojums

Piektdien, 25. oktobrī, Lielajā ģildē kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri diriģenta Andra Vecumnieka vadībā uzstāsies pianists Andrejs Osokins – tiks pirmatskaņota Jura Karlsona Otrā simfonija orķestrim un klavierēm. Koncerta programmu kuplinās Romualda Grīnblata Sestā simfonija Intervāli, Pētera Čaikovska fantāzija orķestrim Frančeska da Rimini un Morisa Ravela horeogrāfiskā poēma Valsis.

LNSO

Lielajā ģildē 25.X plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–30

***

Attiecību trijstūris

Otrdien, 29. oktobrī, VEF Kultūras pilī Daugavpils teātris noslēgs rudens viesizrādes Rīgā ar režisora Viestura Roziņa iestudēto izrādi Kliedzēji. Šis darbs ir izvirzīts četrās Spēlmaņu nakts 2019 kategorijās, to vidū – Gada mazās formas izrāde. Iestudējuma pamatā ir Jāņa Klīdzēja psiholoģiskais romāns Sniegi (1963), kas vēsta par neparastu attiecību trijstūri starp neredzīgu meiteni Tāsīti, ar tuberkulozi sasirgušu zemnieku Eduku un muzikantu klejotāju Ruduku. Režisors Viesturs Roziņš stāsta, ka viņu vienmēr ir interesējusi dažādu maņu ietekme uz cilvēka pasaules uztveri un saskarsmi ar apkārtējiem, un šī tēma ir pētīta izrādē Kliedzēji. Galvenajās lomās: Milena Savkina, Mihails Abramovs un Agris Krapivņickis.

Kliedzēji

VEF Kultūras pilī 29.X plkst. 17 un 19.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

Nozieguma māksla

Režisors Dmitrijs Petrenko koncertzālē Tu jau zini, kur iestudējis urugvajiešu autora Serdžo Blanko lugu Tēbu zeme. Tā ir asprātīga psiholoģiska krimināldrāma: dramaturgs un režisors Trevors (Gints Andžāns) dodas atklāt, kas motivējis noziedznieku Martinu (Kārlis Rūdolfs Ērglis) pastrādāt sava tēva slepkavību. Tēbu zeme ir izrāde izrādē, kurā skatītājs kļūst par ģimenes traģēdijas un mākslas tapšanas procesa liecinieku.

Tēbu zeme

Koncertzālē Tu jau zini, kur 28.X, 2., 3.XI plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–15

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja